Προκρίθηκαν Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα και Μπράγκα

Ιβηρική υπόθεση το Europa League!

Προκρίθηκαν Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα και Μπράγκα
Αυτό δεν είναι Europa League, είναι η λίγκα της Ιβηρικής χερσονήσου!

Μετά τους σημερινούς αγώνες, οι τέσσερις ομάδες που προέκυψαν για τα ημιτελικά της 2ης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA είναι πορτογαλικές και ισπανικές!

Μετά την Πόρτο, που εξασφάλισε την πρόκριση με διπλό θρίαμβο επί της Σπαρτάκ Μόσχας, και η Μπενφίκα πέρασε στους «4» της διοργάνωσης. Οι «αετοί της Λισαβώνας» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Άιντχόβεν και πήραν την πρόκριση καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχαν επικρατήσει με 4-1. Οι Πορτογάλοι, πάντως, τα χρειάστηκαν καθώς η Αιντχόβεν προηγήθηκε με 2-0 στο 25ο λεπτό και έδειξε ικανή για την ανατροπή. Τελικά, με τέρματα των Λουιζάο και Καρντόζο στο 45ο και 63ο λεπτό (πέναλτι) αντίστοιχα πήρε την πρόκριση.

Η Βιγιαρεάλ, από την άλλη, πήρε πανηγυρική πρόκριση καθώς μετά το 5-1 του πρώτου αγώνα επικράτησε εκ νέου της Τβέντε, νικώντας την 3-1 μέσα στην Ολλανδία. Το σκορ άνοιξαν οι Ολλανδοί στο 32’ με τον Μπαϊράμι αλλά η συνέχεια ήταν ένας μονόλογος της ισπανικής ομάδας η οποία με τέρματα των Ρόσσι, Ρούμπεν και Κάνι στο 59’ (πέναλτι), 84’ (πέναλτι) και 89’ πήρε τη νίκη.

Ο αγώνας Μπράγκα-Ντιναμό Κιέβου, όμως, δεν ήταν τόσο ξεκάθαρος καθώς και το 1-1 του πρώτου αγώνα έδινε ελπίδες και στις 2 ομάδες. Τελικά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα με τους Π��ρτογάλους να κερδίζουν την πρόκριση λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Europa League είναι Πόρτο-Βιγιαρεάλ και Μπενφίκα-Μπράγκα.

Δείτε τα γκολ από το χορταστικό παιχνίδι Σπαρτάκ Μόσχας - Πόρτο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top