Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για τον Παναθηναϊκό

Βρίσκεται στην χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας του

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για τον Παναθηναϊκό

Στη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας του βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, όπως φάνηκε και στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, που έγινε την Τρίτη σε βαρύτατο κλίμα λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης της ομάδας. Το έλλειμμα της φετινής σεζόν αγγίζει τα έξι εκατ. ευρώ και για την επόμενη περίοδο υπολογίζεται ότι θα εκτιναχθεί στα 26 εκατ.

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την οικονομική κατάσταση της ομάδας ο μεγαλομέτοχος Γιά��νης Βαρδινογιάννης, μιλώντας στους υπόλοιπους μετόχους: «Το μαγαζί είναι χρεοκοπημένο και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό ΔΝΤ στο οποίο μπορούμε να καταφύγουμε. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα ταμειακό και πρέπει να γίνουν σοβαρές κινήσεις από την διοίκηση. Με δημαγωγίες και ρητορίες όμως δεν λύνεται το πρόβλημα. Η προσωπική απαλλαγή από τις ευθύνες ή η μετακύλισή τους σε τρίτους είναι εύκολη επιλογή. Γνώμονας και οδηγός μας θα πρέπει να είναι μόνο μια βιώσιμη, ρεαλιστική και τεκμηριωμένη λύση που διαχρονικά θα εξυπηρετεί τον Παναθηναϊκό».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε επίθεση στον Ανδρέα Βγενόπουλο, τον οποίο δεν κατανόμασε μεν αλλά ουσιαστικά τον παρουσίασε ως τον αποκλειστικό υπεύθυνο για την τραγική κατάσταση της ομάδας: «Η πολυμετοχικότητα απέτυχε εξαιτίας συγκεκριμένου μετόχου που δεν συμμετείχε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις, αλλά δια του Τύπου έκανε δηλώσεις. Πως είναι δυνατόν να θέλετε να πάρουμε αποφάσεις όταν λείπει ο βασικός υπαίτιος που μας οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση; Είναι δεδομένη η κρίση. Δεν θέλω να πουληθεί κανένας πρωτοκλασάτος παίκτης, αλλά είμαστε σε τραγική κατάσταση και πρέπει να υπάρξει μια αντιπρόταση».

Ως γνωστόν, το Δ.Σ. αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ η οποία πρέπει να καλυφθεί ως τις 6 Μαΐου, αλλά και τον εξορθολογισμό των δαπανών με σημαντικές περικοπές. Με δεδομένο όμως ότι ο Γ. Βαρδινογιάννης λειτουργεί ως μέτοχος που κατέχει το 30% των μετοχών αλλά και δεδομένου ότι η απροθυμία των υπόλοιπων μετόχων να ανοίξουν τα χαρτιά τους, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα συγκεντρωθούν έστω και τα μισά χρήματα. Έτσι μονόδρομος φαντάζει η πώληση πρωτοκλασάτων παικτών της ομάδας.

Δείτε το βίντεο με όλες τις εξελίξεις, όπως μεταδόθηκε από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top