Έτσι θα αντιμετωπίσει τη ζέστη στο Μουντιάλ το Κατάρ!

Δεν έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο…

Απασχολούσε το Κατάρ και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και πριν αναλάβει τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022 η αραβική χώρα. Λογικό είναι να τις απασχολεί και τώρα, και μάλιστα ακόμη πιο έντονα.

Ο λόγος για την αφόρητη ζέστη και τον καυτό ήλιο κατά το καλοκαίρι στο αραβικό κράτος, τα οποία αποτελούν εκ των σημαντικότερων προβλημάτων που καλείται να επιλύσει η διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Επειδή εκεί δεν είναι… Ελλάδα, το Κατάρ α��ό τώρα (11 χρόνια πριν τη διοργάνωση!) όχι μόνο αναζητά λύσεις αλλά έχει καταλήξει και σε μερικές, τις οποίες πολύ πιθανόν να δούμε να γίνονται πραγματικότητα.

Με τη ζέστη να φθάνει να αγγίζει το καλοκαίρι ακόμη και τους 50 βαθμούς Κελσίου, η λύση -από τη στιγμή που τα γήπεδα δε θα είναι κλειστά- θα ήταν ένα… τεχνητό σύννεφο που να δημιουργεί σκιά.

Μπορεί αυτό το τελευταίο να μοιάζει σχήμα λόγου αλλά -κι όμως- αυτό σχεδιάζουν να κάνουν οι Άραβες! Είναι απίστευτο αλλά είναι πραγματικότητα! Το CNN δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η πρόταση ερευνητών του Πανεπιστημίου του Κατάρ για τη λύση του προβλήματος.

Οι Άραβες, λοιπόν, χωρίς να φείδονται χρημάτων, προσανατολίζονται στο να κατασκευάζουν ένα τεχνητό σύννεφο από ανθρακονήματα το οποίο θα έχει μέγεθος ενός Jumbo Jet. Το απίστευτο και υπερσύγχρονο δημιούργημα, εκτός του ότι θα φέρει τεράστιους ανεμιστήρες που θα δροσίζουν τους θεατές, θα μετακινείται αναλόγως με τη θέση του ήλιου για να εξασφαλίζει πλήρη σκίαση του γηπέδου όλη την ημέρα…!

Δείτε το βίντεο. Κυριολεκτικά δεν έχετε δει κάτι παρόμοιο στη ζωή σας