Ο αήττητος Έλληνας πυγμάχος Ανδρέας Κατζουράκης επιστρέφει στην Αμερική

Παρέμεινε αήττητος σε 21 αγώνες

Ο αήττητος Έλληνας πυγμάχος Ανδρέας Κατζουράκης (5-0, 4ΚΟs) επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ξεκινήσει να προπονείται με τον θρυλικό προπονητή Abel Sanchez, στο ιστορικό Summit Gym στο Big Bear, California. Ο Sanchez, που είναι ευρέως γνωστός για το χτίσιμο (μεταξύ πολλών άλλων) αθλητών όπως Gennady Golovkin «GGG», Terry Norris και Lupe Aquino, έχει εντυπωσιαστεί με αυτά που έχει δει από τον Ανδρέα.

Μποξέρ ο Γιώργος Πρίντεζης

«Ο Ανδρέας είναι πολύ δυνατό παιδί. Είναι έξυπνος και έχει υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό του – κάνει όλα αυτά που χρειάζονται ώστε να αναπτυχθεί ως πυγμάχος», είπε ο Sanchez.

Παρότι έχει περιορισμένο ερασιτεχνικό ιστορικό κατά το οποίο παρέμεινε αήττητος σε 21 αγώνες στην Ελλάδα, ο Κατζουράκης δοκιμάστηκε σκληρά νωρίς στην επαγγελματική του καριέρα – αντιμετωπίζοντας αντιπάλους με συνολικά 50 νίκες και αναλογία νικών προς ήττες 70-30. Μέχρι στιγμής έχει ανταπεξέλθει με εντυπωσιακή επιτυχία. Στον δεύτερο αγώνα της καριέρας του, ο Κατζουράκης πρόσφερε στον σκληρό Christian Aguirre (8-3) την πρώτη του ήττα με Νοκ-άουτ και στον μόλις τέταρτο αγώνα του κατατρόπωσε τον βετεράνο Walter Wright (17-5), πρώην Πρωταθλητή των NABA και IBA, με ομόφωνη απόφαση σε έναν αγώνα 6 γύρων.

Ο Κατζουράκης πρόσφατα υπέγραψε με το γραφείο μάνατζμεντ Split-T Boxing, κάνοντας μια πολύ σημαντική κίνηση για την καριέρα του. Ο David McWater του Split-T που μανατζάρει επίσης τον αήττητο ελαφρών βαρέων Παγκόσμιο Πρωταθλητή Teofimo Lopez, είπε για τον Κατζουράκη «Εντυπωσιάστηκα με το πόσο προχωρημένος είναι ο Ανδρέας για την ηλικία του. Οι περισσότεροι ξένοι που έρχονται εδώ και ανέρχονται γρήγορα το καταφέρνουν γιατί έχουν εκτενείς ερασιτεχνικές καριέρες. Ο Ανδρέας είναι πολύ νέος και έχει πολύ χώρο για να αναπτυχθεί».

Ο κορυφαίος πυγμάχος, Ανδρέας Κατζουράκης 

Ο Κατζουράκης έχει πλήρη επίγνωση της μοναδικής ευκαιρίας που έχει να φέρει την Ελληνική πυγμαχία στο προσκήνιο.

«Αυτήν την ευκαιρία την περίμενα από όταν άρχισα να ασχολούμαι με την πυγμαχία και να αγωνίζομαι σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχω θυσιάσει πολλά για να είμαι εδώ σήμερα και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα μέχρι να πετύχω τους στόχους μου. Θέλω να ευχαριστήσω το Split-T Boxing που μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου σε πολύ μεγαλύτερες σκηνές και επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Abel Sanchez που με δέχτηκε στο προπονητικό του camp και πίστεψε σε εμένα», είπε ο Κατζουράκης.

Ο ανίκητος πυγμάχος Ανδρέας Κατζουράκης 

Ο Brendan Segalas του Split-T δήλωσε «Ως Ελληνοαμερικανός, το να δουλεύω με τον Ανδρέας είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Παρότι μόλις έκλεισε τα 23, ο Ανδρέας φαίνεται ήδη ένας ολοκληρωμένος πυγμάχος. Είναι συμπαγής, με μεγάλη δύναμη στις γροθιές του, ισχυρές αμυντικές ικανότητες και αντανακλαστικά. Δουλεύοντας με τον Abel θα πάει στο επόμενο επίπεδο. Ο Ανδρέας έχει την ικανότητα – και την αποφασιστικότητα – να γίνει ο πρώτος Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μοντέρνας εποχής.