Europa League: Η Ομόνοια έκανε τη ζημιά στον ΠΑΟΚ

Με Χ η έναρξη στο Europa League

Ο ΠΑΟΚ ήθελε όσο τίποτα άλλο να αρχίσει νικηφόρα την πορεία του στην φάση των ομίλων του Europa league, αλλά η Ομόνοια του χάλασε τα σχέδια. Η άδεια Τούμπα έπαιξε τον ρόλο της, όπως τόνισε μετά το τέλος του αγώνα και ο Αμπέλ Φερέιρα, αλλά περισσότερο έφταιξε η αμυντική αδυναμία του δικεφάλου στο 16’, όταν  ο Λέγιακς έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μποτεάκ που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι αφύλακτος έκανε σαν σε προπόνηση το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ που πίεσε στη συνέχεια βρηκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μουργκ στο 56’ από πάσα του Σβαμπ.

Την επόμενη εβδομάδα (29/10) οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν στην Ισπανία τη Γρανάδα, η οποία επικράτησε της Αϊντχόφεν εκτός έδρας με 2-1, ενώ η Ομόνοια θα υποδεχθεί τους Ολλανδούς.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Μάτος (62' Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι (46' Ντούγκλας Αουγκούστο), Σβαμπ, Μουργκ (73' Μπίσεσβαρ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (73' Τζόλης), Τσόλακ (62' Σβιντέρσκι).

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λίφτνερ, Λανγκ, Λέγιακς, Βίτορ Γκόμες, Παπουλής (75' Ασαντέ), Τζιώνη, Ζόρντι Γκόμεθ (75' Κούσουλος), Μποτεάκ (90+3' Λοΐζου), Ντούρις (76' Κακουλλής).

ΓΚΟΛ: 56' Μουργκ / 16' Μποτεάκ

ΚΑΡΤΕΣ: 33' Ίνγκασον, 59' Γιαννούλης / 17' Μποτεάκ, 24' Λανγκ, 36' Παπουλής, 61' Τζιωνής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπόμπι Μάντεν (Σκωτία)

ΒΟΗΘΟΙ: Ντέιβιντ Ρουμ (Σκωτία), Γκρέιαμ Στιούαρτ (Σκωτία)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Νόνταλντ Ρόμπερτσον (Σκωτία)