«Βασίλισσα» της Ευρώπης η Μπαρτσελόνα

Με 3 - 1 την Γιουνάιτεντ στον τελικό του Champions League

«Βασίλισσα» της Ευρώπης η Μπαρτσελόνα

Σε...περίπατο μετέτρεψε τον τελικό του Champions League η Μπαρτσελόνα, που επικράτησε με 3 - 1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στέφθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης!

To σκορ άνοιξε για την Μπαρτσελόνα ο Πέδρο, που σούταρε ανενόχλητος στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από πάσα του Τσάβι.

Η ισοφάριση ήρθε στο 34', μετά από λάθος των Καταλανών: αφού συνεργάστηκε με τον Ερνάντες, ο Ρούνεϊ πλάσαρε όμορφα την μπάλα στα δίχτυα.

Αφού οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, ο Μέσι αποδείχθηκε εύστοχος (55') σε ένα μακρινό σουτ από αυτά που μας έχει συνηθίσει, ενώ περίπου 10 λεπτά αργότερα ο Τσάβι έκανε το 3 - 1.

Αυτό είναι το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία της Μπάρτσα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (τα προηγούμενα ήταν το 1992, το 2006 και το 2009).

Παράλληλα, ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης με 12 γκολ, αυτό ήταν το τελευταίο ματς στην καριέρα του Έντβιν φαν ντερ Σαρ, ενώ ο 40άχρονος Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε ο νεότερος τεχνικός στην ιστορία του Champions League που κατακτά δεύτερη φορά το τρόπαιο.

Δείτε στο βίντεο την στιγμή της απονομής και φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top