Μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή!

70-75 τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ

Μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή!
Ο Παναθηναϊκός φέτος κάτι έχει με τις «έδρες». Την «έσπασε» στην Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο Final Four, την έσπασε και τώρα απέναντι στον Ολυμπιακό για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος!

Τι κι αν φέτος ο Ολυμπιακός έδειχνε να του έχει "πάρει τον αέρα" με μόνο νίκες στους μεταξύ τους αγώνες; Ο Παναθηναϊκός είπε να πάρει την πρώτη δική του νίκη στα ντέρμπι αιωνίων την πιο κατάλληλη στιγμή.

Το «τριφύλλι» επικράτησε 75-70 μέσα σε ένα γεμάτο και «πεινασμένο» ΣΕΦ και… έχυσε την καρδάρα του Ολυμπιακού με το γάλα καθώς έκανε δικό του το πλεονέκτημα έδρας που είχαν κερδίσει οι ερυθρόλευκοι την κανονική σεζόν!

Κορυφαίος του παιχνιδιού για ακόμη μία φορά το «παιδί-θαύμα», ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που με 21 πόντους μοιάζει να το έχει πάρει προσωπικά και αυτό το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ το οποίο και διατήρησε τόσο στο πρώτο δεκάλεπτο (21-15) όσο και στο ημίχρονο (35-34).

Το αποτέλεσμα από μόνο του έδειχνε ντέρμπι. Οι πράσινοι, όμως, κατάφεραν να βελτιώσουν την άμυνα τους και να πάρουν αυτοί κεφάλι στο σκορ, κάνοντας το +5 στα μισ�� περίπου του δεκαλέπτου. Πλεονέκτημα που κράτησαν μέχρι το τέλος του 3ου δεκαλέπτου (51-56).

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ήθελε και έπρεπε να τα παίξει όλα για όλα για να μην χάσει το πλεονέκτημα έδρας. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να μειώσουν στον ένα πόντο 7’ πριν το τέλος και το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το τέλος του. Ήταν ο Φώτσης που έδωσε το σύνθημα νίκης όταν περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος (και ενώ ο Ολυμπιακός είχε προσωρινά ισοφαρίσει) με τρίποντο έκανε το 68-71.

Οι «πράσινοι» δεν έχασαν πάλι το προβάδισμα και με το τελικό 75-70 πήραν το προβάδισμα τίτλου…

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-15, 35-34, 51-56, 70-75


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top