Στον τελικό της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός

Νίκησε την Σιένα 77-69 στον ημιτελικό του Final Four

Στον τελικό της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός

Το τρόπαιο της πρωταθλήτριας ομάδας της Ευρώπης θα διεκδικήσει την Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα ο Παναθηναϊκός, επιδιώκοντας να φτάσει στην κορυφή της γηραιάς ηπείρου για έκτη φορά στην ιστορία της. Η ελληνική ομάδα νίκησε 77-69 στον ημιτελικό της Βαρκελώνης την ιταλική Σιένα, η οποία υπενθυμίζεται ότι στα προημιτελικά απέκλεισε τον Ολυμπιακό. Πήρε έτσι την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Final Four της φετινής Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μουδιασμένα και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 17-22. Ενα σερί 8-0 χάρη κυρίως στον Φώτση, λίγο πριν το τέλος τοπυ ημιχρόνου, τον έφερε μπροστά και του έδωσε προβάδισμα 40-35 στο ημίχρονο. Αν και είχε σε κακή μέρα τον Δ. Διαμαντίδη, κατάφερε να αυξήσει την διαφορά στο 56-47 με το τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν συντήρηση της διαφοράς που είχε χτίσει.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Μακάμπι και την Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος αρχίζει απόψε στις 10.00 το βράδυ. Περίπου 3.000 φίλοι του Παναθηναϊκού υπολογίζεται ότι βρίσκονταν στις εξέδρες του Palau Sant Jordi και πανηγύρισαν ξέφρενα, μαζί με τους παίκτες, την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top