Οι πρώτες κλήσεις για τους ύποπτους αγώνες

Ανέβηκαν στους 41, από τους οποίους δύο μέσα στο 2011

Οι πρώτες κλήσεις για τους ύποπτους αγώνες

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φύγουν από την εισαγγελία οι πρώτες κλήσεις σε υπόπτους για το περίφημο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, όπως ανέφεραν εισαγγελικές πηγές. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αγώνες αυτοί αυξάνονται από 39 που ξέραμε μέχρι σήμερα σε 41, καθώς στην έρευνα της εισαγγελίας για παράνομο στοιχηματισμό προστέθηκαν άλλα δύο παιχνίδια που διεξήχθησαν εντός του 2011.

Ο ένας από τους αγώνες αυτούς είναι για το κύπελλο και ο άλλος για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα χωριστεί σε τρία μέρη προκειμένου να καταστεί εφικτό να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη. Μάλιστα, εισαγγελικές πηγές υποστήριξαν ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για το στήσιμο των αγώνων, γεγονός που προκύπτει τόσο από στοιχεία, όσο και από μαρτυρικές καταθέσεις στελεχών της UΕFΑ.

Το πρώτο μέρος αφορά παίκτες του στοιχήματος μέσω ΟΠΑΠ, οι οποίοι θα λογοδοτήσουν αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Το δεύτερο μέρος της δικογραφίας, είναι το στήσιμο των αγώνων είτε από παράγοντες είτε από ποδοσφαιριστές είτε από μπουκμέικερς, όπου μπορεί να βρεθούν ως ύποπτα ως και χίλια άτομα, αλλά ταυτόχρονα είναι και το πιο δύσκολο στην τεκμηρίωσή του. Τα αδικήματα που ερευνώνται σε αυτό το σκέλος είναι αυτά της δωροδοκίας και της δωροληψίας, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και οργανωμένο έγκλημα.

Τέλος, το τρίτο και ακόμα πιο δύσκολο κομμάτι έχει να κάνει με τους παίκτες που έπαιξαν στοίχημα αλλά όχι μέσω ΟΠΑΠ αλλά παρανόμως μέσω Ίντερνετ, με τεράστιες αποδόσεις. Αλλά μέχρι να εγκρίνουν και να δώσουν οι ξένες εταιρείες τα στοιχεία των παικτών τους, ίσως περάσουν μήνες και χρόνια...

Δείτε το ρεποερτάζ όπως μεταδόθηκε απο το μεσημεριανο δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top