Επικυρώθηκε η βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ

Οριακή η πλειοψηφία και πολλές οι αντιδράσεις

Στην επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος προχώρησε η Σούπερ Λιγκ, με την διευκρίνηση ότι θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις εκδοθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Παράλληλα είναι θέμα ωρών οι αθλητικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ να αρχίσουν τις κλήσεις για το κύκλωμα των στημένων αγώνων.

Πιστή στη λογική του παραλόγου, η Σούπερ Λιγκ προχώρησε στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου στην επικύρωση της βαθμολογίας, με 7 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 2 λευκά, αλλά παράλληλα αποφάσισε ότι θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις εκδοθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και θα αφορούν τυχόν υποβιβασμούς ομάδων. Δηλαδή η Λίγκα επικύρωσε μια βαθμολογία η οποία μπορεί το επόμενο διάστημα να αλλάξει. Παράλογο; Στο ελ��ηνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο όχι.

Από τη πλευρά της ΠΑΕ Λάρισα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αφού υποστηρίζει ότι η κάθαρση θα επέλθει, ακόμα κι αν χρειαστεί να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η σημερινή φαρσοκωμωδία στο Δ.Σ. της Superleague ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Υπό την πίεση της απειλής πειθαρχικών διώξεων, κάποιοι έσπευσαν με συνοπτικές διαδικασίες να επικυρώσουν τη βαθμολογία, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να “κουμπώσουν” το μέλλον τους».

Σε ότι αφορά τις ρήτρες με το συνδρομητικό κανάλι, θα μπορούσε η Λίγκα στη συζήτηση που θα ανοίξει για την οικονομική συμφωνία να τοποθετηθεί στο θέμα της επικύρωσης λέγοντας πολύ απλά ότι... εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Εκτός από την επικύρω��η της βαθμολογίας είχαμε και την μη παραίτηση του κυρίου Μαρινάκη από την προεδρία της Λίγκας, αν και στη προηγούμενη συνεδρίαση είχε ουσιαστικά προαναγγέλλει την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο της λίγκας.

Μάλιστα θα μπορούσε να επικαλεστεί την πιο πρόσφατη, τη σημερινή με την οποία το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση του Ηρακλή και παραδέχθηκε την παράνομη σύνθεση της Επιτροπής Αδειοδότησης. Αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος του Γηραιού θα εξετασθεί και πάλι. Η απόφαση αυτή προσέθετε άλλη μια εκκρεμοδικία στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς θυμίζουμε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει προσφύγει και στο CAS για την υπόθεση της πλαστογραφίας.

Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται οι πρώτες κλήσεις για το κύκλωμα των στημένων αγώνων από τους αθλητικούς εισαγγελείς της ΕΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αθλητικοί εισαγγελείς σε πρώτη φάση θα καλέσουν μόνο όσους έχουν απολογηθεί ή τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Αυτό έρχεται σε αντίφαση με πρόσφατες δηλώσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες η δική τους δικαστική διαδικασία για την αθλητική πλευρά του κυκλώματος των στημένων αγώνων δεν θα εξαρτιόταν από την πορεία της υπόλοιπης δικαστικής διερεύνησης…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top