Παρέμβαση Γερουλάνου από την Βουλή για τα στημένα

«Η κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί»

Παρέμβαση Γερουλάνου από την Βουλή για τα στημένα

Την συνέχεια της κάθαρσης στον χώρο του ποδοσφαίρου προανήγγειλε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Κεφαλογιάννη για το θέμα της αδειοδότησης του ΟΦΗ.

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στις συλλήψεις και τις προσαγωγές που έχουν γίνει αναφορικά με την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένα άρρωστο σύστημα. Στις 5 Μαΐου είχε γίνει σύσκεψη και ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για όλα... και λήφθηκαν αποφάσεις. (...) Αυτά που έγιναν χθες ήταν το πρώτο βήμα. Ήταν αποτέλεσμα εκείνης της σύσκεψης».

Μάλιστα, ο υπουργός Πολιτισμού πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για να μην σταματήσουμε πουθενά. Ο πρωθυπουργός μίλησε για αποκατάσταση της ευνομίας και για ένα κράτος δικαίου. Λέγαμε πού πήγαν τα λεφτά. Να που πήγαν τα λεφτά».

Κλείνοντας, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε: «Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα, να χαίρεται το ποδόσφαιρο. Χωρίς φόβο και στημένους αγώνες. Αποφασίστηκε η επίσπευση του νομοσχεδίου για τη βία στα γήπεδα. Θα πιεστεί η ΕΠΟ να αυστηροποιήσει τις ποινές. Είχα πει αν δεν το κάνει το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά χρήματα, χωρίς κρατική τηλεόραση. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος. Εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ, εντατικοποίηση των ελέγχων που γίνεται στις λέσχες. Αυτά που λέμε τα εννοούμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top