Βαριά καμπάνα για δέκα ποδοσφαιριστές...της Κορέας

«Έφαγαν» ισόβιο αποκλεισμό για στημένo ματς

Βαριά καμπάνα για δέκα ποδοσφαιριστές...της Κορέας

Με την ποινή του ισόβιου αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, τιμωρήθηκαν δέκα ποδοσφαιριστές στην πρώτη κατηγορία της Νοτίου Κορέας, που κατηγορούνται για στημένο παιχνίδι.

Οι οκτώ από τους δέκα ανήκουν στην ομάδα Νταετζεόν Σίτιζεν, καθώς το παιχνίδι της ομάδας στις έξι Απριλίου με την Ποχάνγκ Στίλερς μπήκε στο μικροσκόπιο ερευνών. Στον συγκεκριμένο αγώνα η Νταετζεόν έχασε με 3-0 και το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ένας παίκτης είχε δεχθεί το ποσό των 120 εκατομμυρίων γουόν (δηλαδή 77.000 ευρώ), προκειμένου να χάσει η ομάδα του. Τα χρήματα -σύμφωνα με όσα καταλογίζονται – τα μοιράστηκε με τους συμπαίκτες του.

Πρόκειται για την αυστηρότερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ από την K-Leage στην 28χρονη ιστορία της. Οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν τώρα και ποινή 7ετούς φυλάκισης εάν κριθούν ένοχοι στα δικαστήρια.

Η διοργανώτρια αρχή μάλιστα ετοιμάζεται να ζητήσει από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κορέας, να μην επιτρέψει στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να πάρουν κάποια θέση σχετική με το άθλημα, μετά τη λήξη της καριέρας τους στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top