Ισόπαλη η Εθνική με το Εκουαδόρ στη Νέα Υόρκη

Συγκινητική η παρουσία των ομογενών στο γήπεδο

Ισόπαλη η Εθνική με το Εκουαδόρ στη Νέα Υόρκη

Δεν μπόρεσε να πετύχει την πρώτη της νίκη επί αμερικανικού εδάφους, αλλά κατάφερε να πετύχει τουλάχιστον το παρθενικό της γκολ και να ξορκίσει το φάντασμα του 1994, τότε που εφαρμόζοντας το… «περίφημο σύστημα 4-4-2» του Αλκέτα Παναγούλια η Εθνική Ελλάδος είχε καταταγεί τελευταία και καταϊδρωμένη στο Μουντιάλ του 1994 με 0 νίκες και 0-10 σε βάρος της τέρματα. Η Ελλάδα τα ξημερώματα (σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε στις 5.00 το πρωί) αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με το Εκουαδόρ σε φιλικό παιχνίδι που φιλοξενήθηκε στο χαοτικό "Σίτι Φιλντ" της Νέας Υόρκης, ένα γήπεδο μπέιζμπολ που φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνα ποδοσφαίρου και κατακλύστηκε από χιλιάδες έλληνες ομογενείς.

Επρόκειτο για ένα παιχνίδι με ρυθμό. Αν και δεν βγήκαν πολλές κλασικές ευκαιρίες, υπήρχαν αρκετές φάσεις που τουλάχιστον κράτησαν ξύπνιους όσους είχαν το κουράγιο να στηθούν μπροστά στις τηλεοράσεις και να το παρακολουθήσουν αυτές τις «μεγάλες ώρες» της νύχτας. Ο προπονητής της Εθνικής Φερνάντo Σάντος έκανε αρκετές δοκιμές, ενώπιον των κρίσιμων αναμετρήσεων με Ισραήλ και Λετονία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα προκριματικά του Euro 2012. Το πιο σημαντικό; Ο πορτογάλος τεχνικός διατήρησε το αήττητο για ενδέκατο σερί ματς στον πάγκο της Εθνικής, ρεκόρ που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος στα χρονικά της ιστορίας της Εθνικής Ελλάδος.

Η Ελλάδα ήταν πολύ καλά στημένη αμυντικά, έχοντας ως κορμό τους Κυριάκο Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Μόρα και Αλέξανδρο Τζιόλη, καταφέρνοντας να κρατήσει στις περισσότερες των περιπτώσεων τους παίκτες του Εκουαδόρ μακριά απ' την εστία του Στέφανου Κοτσόλη. Στον επιθετικό τομέα, περισσότερες φάσεις επιχείρησε να βγάλει από τα δεξιά, πρώτα με τον Κονέ και έπειτα με το Νίνη, ενώ από αριστερά οι Χριστοδουλόπουλος και Φετφατζίδης τροφοδοτούνταν πιο σπάνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι την παρθενική του εμφάνιση με το εθνόσημο έκανε ο Στέφανος Αθανασιάδης, που πέρασε αλλαγή στην θέση του Μήτρογλου στο 64ο λεπτό. Μάλιστα, από αυτόν προκλήθηκε η πάσα στον Νίνη στο 88', όπου χάθηκε μοναδική ευκαιρία για να κλέψει η Ελλάδα τη νίκη.

Η Εθνική Ελλάδος ήταν εκείνη που άνοιξε πρώτη το σκορ, με τέρμα του Τζιόλη από εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Φωτάκη που είχε κερδίσει ο Κονέ, ακριβώς με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου του αγώνα. Η Εθνική έκλεισε προηγούμενη το ημίχρονο, αλλά ισοφαρίστηκε στο 58’ με κεφ��λιά του Εράσο, που βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της ελληνικής μεγάλης περιοχής. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 1-1, που υπήρξε το τελικό αποτέλεσμα στην πρώτη αναμέτρηση στα χρονικά που διεξήχθη ανάμεσα στις συγκεκριμένες Εθνικές Ομάδες.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Ρουέδα): Ντομίνγκες, Αρόγιο, Εράσο (67' Μίλντα), Βάλτερ Αγιόβι, Ρεάσκο, Τσέγκα, Σαριτάμα, Μέντες (83' Καλντερόν), Νομπόα (74' Καστίγιο), Μπενίτες, Χάιμε Αγιόβι

ΕΛΛΑΔΑ (Σάντος): Κοτσόλης, Μανιάτης (89' Σπυρόπουλος), Κ. Παπαδόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Τζιόλης, Φωτάκης (78' Κατσουράνης), Καφές (63' Καραγκούνης), Κονέ (63' Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (63' Νίνης), Μήτρογλου (64' Αθανασιάδης)

Δείτε το βίντεο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top