Λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ποιες οι συνέπειες από την απόφαση της ΕΠΟ για αναστολή

Μια περίεργη απόφαση για το ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε σήμερα η γενική συνέλευση της ΕΠΟ μετά από πρόταση του προέδρου της ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιου. Η ΕΠΟ αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της ομοσπονδίας από την Δευτέρα και για άγνωστο χρονικό διάστημα, ώστε να γίνει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να καθοριστεί ένα πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών που δεν θα αφήνει περιθώρια στα όποια κυκλώματα λυμαίνονται τον χώρο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για παρεμβάσεις πολιτικών, απειλές από μπράβους και χαρακτήρισε την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου οριακή.

Βέβαια, κανείς δεν διαφωνεί ότι το ποδόσφαιρο κατρακυλάει συνεχώς τα τελευταία χρόνια όπως επίσης και το ότι η Πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες που αφήνει μπράβους και χούλιγκαν να εκμεταλλεύονται το άθλημα προς όφελος τους. Το ερώτημα όμως είναι σε τι αποσκοπεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ με αυτή την πρόταση, αφού πολύ εύλογα κάποιος θα του απαντήσει ότι υπεύθυνη για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο ίδιο το ποδόσφαιρο είναι η Ομοσπονδία και μόνο.

Ποιός θα πάρει πρωτοβουλίες να αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρο αν όχι η ίδια η ΕΠΟ; Και αν αναλογιστούμε τις καταγγελίες που τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάζονται για πλαστογραφημένα δικαιολογητικά δεκάδων ομάδων στα πρωταθλήματα, τότε το πρόβλημα αντανακλά ασφαλώς (και) στην ομοσπονδία που εμφανίζεται να μην μπορεί να ελέγξει τα πιο βασικά πράγματα.

Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν να αρχίσει η κάθαρση από εκεί και κατά συνέπεια να αναλάβει κάποιος εισαγγελέας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τα πλαστά ή γνήσια δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί; Επίσης, από την στιγμή που υπάρχουν αυτές οι σοβαρές καταγγελίες, δεν θα ήταν καλύτερα για λόγους πραγματικής διαφάνειας να ανοίξουν οι φάκελοι όλων των ομάδων για να διαπιστωθεί αν οι επιτροπές της ΕΠΟ έχουν κάνει τελικά καλά την δουλειά τους;

Η πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ υπερψηφίστηκε πάντως από την γενική συνέλευση με μεγάλη πλειοψηφία και κατά συνέπεια, για όσο διάστημα ισχύσει η αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδίας, παύει ουσιαστικά κάθε δραστηριότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τους αγώνες των πλέι οφ στην Football League μέχρι την πραγματοποίηση των μεταγραφών, αφού δεν θα μπορούν να εγκριθούν από το αρμόδιο όργανο. Αν μάλιστα έχει διάρκεια, τότε θα κινδυνεύσει ακόμα και η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ίσως δε και της Εθνικής Ομάδας στα προκριματικά του Euro 2012...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top