Κόπα Αμέρικα: Στην Οκτάδα Αργεντινή και Κολομβία

Νικηφόρα πρεμιέρα για το Κύπελλο Αφρικής

Στην προημιτελική φάση του Κόπα Αμέρικα προκρίθηκαν χθες η Κολομβία που νίκησε τη Παραγουάη και η Αργεντινή που επικράτησε 2-0 του Κατάρ. Στο Κύπελλο Αφρικής που διεξάγεται στην Αίγυπτο η Αλγερία νίκησε 2-0 τη Κένυα.  

Έστω και την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι πέτυχε τη πρώτη της νίκη με 2-0 επί του Κατάρ και προκρίθηκε στους 8 του Κόπα Αμέρικα, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βενεζουέλα. 

Μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα, ο Λαουτάρο άνοιξε το σκορ για την Μπιάνκο Σελέστε. Στο 45’,  το Κατάρ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μπασάμ με απευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Αρμάνι.

Οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του ματς, ο Αγουέρο σκόραρε λυτρώνοντας τους Αργεντινούς.  Στο άλλο ματς του δευτέρου ομίλου, η Κολομβία, με γκολ του Γκουστάβο, νίκησε 1-0 τη Παραγουάη και πέρασε πρώτη με εννέα βαθμούς στα προημιτελικά.

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε το Κύπελλο Αφρικής η Αλγερία, καθώς νίκησε 2-0 τη Κένυα.

Στο 34', ο Οντιαμπό ανέτρεψε τον Μαχρέζ μέσα στην περιοχή και ο Μπουντετζά έκανε το 1-0 για την Αλγερία. 

Δυο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έγινε το 2-0. Ο Μαχρέζ σούταρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ματάσι, έχοντας βρει και σε σώμα αμυντικού.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.