Βουτιά για τον ένα χρόνο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Με μια βουτιά στην καινούργια Ολυμπιακή πισίνα, το Λονδίνο σηματοδότησε την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τ��υς Ολυμπιακούς Αγώνες, ακριβώς έναν χρόνο πριν την ημέρα που έχει ορισθεί να γίνει η τελετή έναρξης! «Είμαστε έτοιμοι σε όλους τους τομείς», είπε ο δήμαρχος, ενώ ο πρόεδρος της ΔΟΕ προσκάλεσε επισήμως τους αθλητές και τους παράγοντες από 202 χώρες να συμμετάσχουν.

Την βουτιά - ορόσημο έκανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 στις καταδύσεις Τομ Ντάλι, που δήλωσε ότι το νερό ήταν υπέροχο αν και λίγο κρύο!

Εκτός από τα happenings, η πριγκίπισσα Άννα παρουσίασε τα Ολυμπιακά μετάλλια, τα οποία θα είναι τα μεγαλύτερα σε όγκο στην Ιστορία των Αγώνων. Ο σχεδιασμός τους ανήκει στον Ντέιβιντ Γουάτκινς, ενώ αναπαριστούν την αρχαία θεά Νίκη στην μία πλευρά και διάφορα συμβολικά στοιχεία (όπως ο Τάμεσης) στ��ν άλλη.

«Ένα όνειρο δημιουργήθηκε όταν η ΔΟΕ έδωσε τη διοργάνωση του 2012 στο Λονδίνο. Όπως το 1908 και το 1948, οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου ήξεραν ότι θα έρθουν σε ένα έθνος που εφήυρε τον μοντέρνο αθλητισμό και την έννοια του fair play» είπε από την πλευρά του ο Ζακ Ρογκ.

Δείτε καρέ καρέ την βουτιά και στο βίντεο τα Ολυμπιακά μετάλλια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top