Συζήτηση χωρίς ορατό αποτέλεσμα μεταξύ Παπανδρέου και Πλατινί

Κανένα μέτρο ακόμα κατά της διαφθοράς

Την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της βίας και του ντόπιγκ στο ποδόσφαιρο συζήτησε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί με τον πρωθυπουργό της χώρας μας Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, δεν προκύπτει κάτι ουσιαστικό για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων φαινομένων.

Αφορμή της επίσκεψης του Μισέλ Πλατινί στην Αθήνα και της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό ήταν φυσικά οι εξελίξεις στο σκάνδαλο με τα «στημένα» αποτελέσματα αγώνων, αλλά ουσιαστική συζήτηση για το τι πρόκειται να γίνει με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο δεν φαίνεται να έγινε. Κι όλα αυτά όταν πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι λόγω της έλλειψης δυναμικής αντίδρασης της Πολιτείας η συγκάλυψη του σκανδάλου είναι προ των πυλών…

Ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος δήλωσε πάντως ότι συμφωνήθηκε η ΟΥΕΦΑ να αποστείλει ��υγκεκριμένο πλάνο προτάσεων και να βοηθήσει με την τεχνογνωσία της την ελληνική Πολιτεία να ελέγξει καλύτερα τον χώρο του ποδοσφαίρου σε θέματα διαφθοράς, βίας και ντόπιγκ.

Ο ίδιος ο Μισέλ Πλατινί δήλωσε ότι στόχος της ΟΥΕΦΑ είναι η αποκάλυψη των παρανομιών και από εκεί και πέρα έρχεται η ώρα της δικαιοσύνης και των αποφάσεων. «Δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο, αν από πριν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε το σύστημα ανίχνευσης, βλέπουμε πόσα ποντ��ρονται, πως πέφτουν οι αποδόσεις. Για μας σταματάει εκεί η προσπάθεια. Από εκεί και πέρα είναι θέμα αστυνομίας και της δικαιοσύνης» τόνισε.

Γεγονός είναι ότι η Πολιτεία που έδειχνε διάθεση ρήξης αρχικά με τα κυκλώματα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο, το τελευταίο διάστημα δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον. Οι διαβεβαιώσεις έμειναν στα λόγια και η συγκάλυψη θεωρείται πλέον πιο πιθανό ενδεχόμενο από την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκόμενων.

Ο Μισέλ Πλατινί παρέπεμψε επίσης στην ΕΠΟ για το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος και ανακοίνωσε ότι θα έρθει στην Αθήνα ο υπεύθυνος διαιτησίας της UEFA, Πιερ Λουίτζι Κολίνα, προκειμένου να ενημερωθεί για την εδώ κατ��σταση και να προτείνει λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, που βρισκόταν μαζί με τον κ. Πλατινί στο αεροδρόμιο για τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι η ελληνική ομοσπονδία ζήτησε πρώτη τη βοήθεια της UEFA και η τελευταία προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top