Το Περού στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα

Νίκησε με 2-0 στην παράταση την Κολομβία

Το Περού στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα

Το Περού έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, νίκησε με 2-0 την Κολομβία στην πρώτη παράταση στην ιστορία της διοργάνωσης και πήρε την πρόκριση.

Η ομάδα του παλιού γνώριμου των ελλήνων φιλάθλων Σέρχιο Μαρκαριάν κατάφερε να πάρει μια μεγάλη πρόκριση και ήδη πολλοί χαρακτηρίζουν την ομάδα του ως την Ελλάδα του 2004 σε αυτήν την διοργάνωση. Τα γκολ πέτυχαν στο 101’ ο Λομπατόν με έναν κεραυνό και ο Βάργκας στο 115’ με ένα φανταστικό σουτ σε μια άρτια αντεπίθεση.

Ο αγώνας δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, ωστόσο είχε συγκινήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κολομβία έχασε πέναλτι στο 65 με τον Ρανταμέλ Φαλκάο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα είχε και δοκάρι με τον Μορένο. Δοκάρι είχε η ίδια ομάδα και στο δεύτερο λεπτό της παράτασης, πριν ακόμα ανοίξει το σκορ, με τον Γκουαρίν. Ωστόσο ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι ξεκάθαρος: όποιος χάνει τις πολλές ευκαιρίες, στο τέλος δέχεται αυτός γκολ. Και η Κολομβία δέχτηκε δύο, με αποτέλεσμα το Περού να πανηγυρίζει την πρόκρισή του στην τετράδα.

Στα ημιτελικά το Περού θα αντιμετωπίσει στον νικητή του δεύτερου προημιτελικού ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, που συγκλονίζει τους φιλάθλους όλου του πλανήτη. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στη 1.15 μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Κυριακής δηλαδή...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top