Οι διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας για το ποδόσφαιρο

Όλοι φοβούνται την συγκάλυψη και το κουκούλωμα

Οι διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας για το ποδόσφαιρο

Οι διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τεράστιες. Η συγκάλυψη και το κουκούλωμα είναι αυτό που φοβούνται οι Έλληνες φίλαθλοι.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση των στημένων αγώνων τουλάχιστον όσον αφορά την αθλητική δικαιοσύνη δεν δικαιώνουν όσους πίστευαν ότι ήρθε η ώρα να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να εξυγιανθεί ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις σοβαρές αρρώστιες που το μαστίζουν πολλά χρόνια τώρα. Ελλιπής κατάλογος πειθαρχικών διώξεων και απουσία παραγόντων και ομάδων που όλοι έχουν καταλάβει τι ρόλο έπαιξαν και παίζουν στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου με την Πολιτεία να παρακολουθεί απλά για μια ακόμη φορά και τους Έλληνες φιλάθλους να μυρίζονται την συγκάλυψη και το κουκούλωμα του σκανδάλου από χιλιόμετρα.

Αλλά αυτό γινόταν πάντα. Όπως στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας όταν όλος ο κόσμος έβλεπε τι γινόταν στα γήπεδα με την πρώτη παράγκα εκτός από τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης αφού πρώτα επισκέφθηκε πολιτικούς αρχηγούς το 1999 και τους ζήτησε να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο να αντιμετωπίσει την λαίλαπα της παράγκας , είδε την ανοχή της Πολιτείας και όταν αποχώρησε από το ποδόσφαιρο είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Μάλιστα, σε λιγότερο από δύο χρόνια δικαιώθηκε με τις αποκαλύψεις των συνομιλιών των πρωταγωνιστών της παράγκας στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Ζούγκλα», όπου ακούστηκε το αξέχαστο «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ*^*ούνε».

Οι αποκαλύψεις και τότε συγκλόνισαν την Ελλάδα αλλά στην προσπάθεια των ανθρώπων που λυμαίνονταν επί χρόνια το ποδόσφαιρο να κουκουλωθεί η υπόθεση και να μην τιμωρηθεί κανείς, η Πολιτεία μάλλον ήταν... αρωγός και όχι τιμωρός όπως έπρεπε. Έτσι, αφού το αυτοδιοίκητο έγινε της μόδας και αποφάσιζαν οι ίδιοι οι παράγοντες αν θα τιμωρηθούν ή όχι για τις παράνομες πράξεις τους (με την Πολιτεία να έχει απλά το ρόλο του θεατή), δεν άργησε να λειτουργήσει σχεδόν αμέσως η επόμενη παράγκα και να φτάσουμε πάλι σήμερα να μιλάμε για τρομερές αποκαλύψεις που όλοι γνώριζαν αλλά κανείς από τους αρμόδιους δεν ήθελε να αναδείξει.

Και καλά, οι άνθρωποι που ηγούνται του ποδοσφαίρου έχουν αποδείξει ότι περισσότερη προσπάθεια καταβάλουν για να καλύψουν κάτι παρά να το αναδείξουν. Η Πολιτεία τι κάνει; Θα αφήσει το ποδόσφαιρο και πάλι στην μοίρα του, όπως έκανε και τις άλλες φο��ές; Ή θα κάνει τα λόγια της πράξη, κόβοντας τον ομφάλιο λώρο με όσους έχουν εμπλακεί στην υπόθεση ή απλά όταν περάσει λίγο ο καιρός θα ασχολείται πάλι επιδερμικά με το πρόβλημα βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top