Ο Fabian Delph αποκάλεσε τη σύζυγό του «μηχάνημα» αφού γέννησε το τρίτο τους παιδί λίγες μέρες πριν τη νίκη της Αγγλίας στους προημιτελικούς του Μουντιάλ.
H ένταση της διαδικασίας των πέναλτι στο παιχνίδι Αγγλίας και Κολομβίας έφεραν την έγκυο σύζυγο του στα όριά της κι εκτάκτως στο νοσοκομείο, όπου πήγε να γεννήσει.
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Άγγλος διεθνής, η γυναίκα του έζησε με αγωνία το παιχνίδι. Αυτή κορυφώθηκε στα πέναλτι, όπου τα νερά έσπασαν κι αναγκάστηκε αμέσως μετά το τέλος να πάει σε νοσοκομείο, ώστε να φέρει στη ζωή το παιδί τους.
Ο Fabian Delh άφησε την ομάδα του στο κρίσιμο ματς με τη Σουηδία με έναν παίκτη λιγότερο, για να βρεθεί δίπλα στην αγαπημένη του.
Μάλιστα, ο πρώτος που του έδωσε την άδεια ήταν ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Η φράση "η οικογένεια έρχεται πρώτη" συνιστά μόνιμη επωδός του Southgate και έτσι όταν ο Delph του ζήτησε να πετάξει για την Αγγλία για να είναι κοντά στη γυναίκα του, δεν του στάθηκε εμπόδιο.
Ο άσος της Manchester έζησε απίστευτες στιγμές μέσα σε ελάχιστες ώρες. Πρώτα πανηγύρισε από το σπίτι την πρόκριση της Αγγλίας στους "8" και λίγο αργότερα έγινε μπαμπάς για τρίτη φορά.
«Μόλις βίωσα τις πιο εκπληκτικές 24 ώρες της ζωής μου. Παρακολουθώντας τα αδέρφια μου να ανταποκρίνονται σωματικά και πνευματικά σε ένα σκληρό ματς, κλώτσησα κάθε μπάλα και ένιωσα κάθε συναίσθημα μαζί με τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τους οπαδούς. Στις 07:52 το πρωί της Τετάρτης εγώ, η γυναίκα μου και οι δύο όμορφες κόρες μου, καλωσόρισαν τη νέα αδερφούλα τους που ήρθε στον κόσμο. Η γυναίκα μου είναι ένα εκπληκτικό μηχάνημα! Είναι τόσο δυνατή, σωματικά και ψυχικά. Δεν μπορώ να εκφράσω με λέξεις την ευτυχία και την ευγνωμοσύνη που νιώθω. Πίσω στη Ρωσία τώρα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Delph, ο οποίος επέστρεψε στη Ρωσία για το ματς με την Κροατία.