Το ελληνικό μπάσκετ αποχαιρετά τον Κώστα Πολίτη

Ήταν ο προπονητής που το 1987 οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στην κατάκτηση του Eurobasket

Συγκλονισμένος είναι ο πολιτικός και αθλητικός κόσμος από τον θάνατο του προπονητή, Κώστα Πολίτη, ο οποίος  το 1987 είχε οδηγήσει την Εθνική Ελλάδος στην κατάκτηση του Eurobasket.

 Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο Κώστας Πολίτης υπήρξε αγαπητός φίλος από παλιά, με διαδρομή, πέραν της προπονητικής που τον έκανε διεθνώς γνωστό, και στην Αριστερά

Διακρίθηκε για το εξαιρετικό ήθος του, ενώ για την αντιδικτατορική του δράση υπέστη συνέπειες στην αθλητική του πορεία και την επαγγελματική του προοπτική. Τα επιτεύγματά του στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ τον έκαναν δημοφιλή σε όλη την Ελλάδα.

Υπήρξε από τους αρχιτέκτονες της «εξόδου» του ελληνικού μπάσκετ διεθνώς και μέχρι πρόσφατα υπηρέτησε με πάθος το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου».

 Τα βαθιά του συλλυπητήρια εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του που έγραφε:

«Ο Κ. Πολίτης ήταν ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στην ιστορική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 1987, μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η επιτυχία αυτή έθεσε τα θεμέλια για την εδραίωση του ελληνικού μπάσκετ σε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου. Εκτός όμως από σπουδαίος παίκτης και προπονητής του μπάσκετ, ο Κ.  Πολίτης ήταν ένας ενεργός πολίτης που άφησε το δικό του στίγμα στην αγαπημένη του πόλη, την Καισαριανή, ένας άνθρωπος που βίωσε τους αγώνες και τις αγωνίες της Αριστεράς».

Πως ο αθλητικός κόσμος από σήμερα θα είναι φτωχότερος, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

«Ο ελληνικός αθλητισμός από σήμερα είναι φτωχότερος. Η συμβολή του Κώστα Πολίτη στη γιγάντωση του ελληνικού μπάσκετ υπήρξε καταλυτική. Η παρουσία του στην άκρη του γαλανόλευκου πάγκου τις χρυσές μέρες του 1987, θα μένει για πάντα βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

«Αποχαιρετάμε με μεγάλη λύπη τον Κώστα Πολίτη. Τον άνθρωπο, προπονητή που συνέδεσε το όνομά του με την άνθιση του ελληνικού αθλητισμού και του μπάσκετ. Που σημάδεψε ανεξίτηλα γενιές νέων ανθρώπων με τη συμβολή του στο αθλητικό έπος του '87. Τον ενεργό πολίτη του αθλητισμού και της προσφυγομάνας Καισαριανής. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ανακοίνωση για την απώλεια του Κώστα Πολίτη εξέδωσε και η ΚΑΕ Πανιώνιος.

«Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του Κώστα Πολίτη που συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με την πρώτη, ιστορική επιτυχία της Εθνικής ομάδας που ήταν κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ του 1987. 
Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA εκφράζει την θλίψη της και τα θερμά συλλυπητήρια της στους οικείους του. ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA
»