Νέα στοιχεία για τα στημένα

Eγγραφα της ΟΥΕΦΑ στην δημοσιότητα

Νέα στοιχεία για τα στημένα

Λεπτομέρειες για δύο «ύποπτους» στοιχηματικά αγώνες φέρνουν στο φως της δημοσιότητας δύο έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Πρόκειται για τους «ύποπτους» αγώνες της Football League ανάμεσα στην Ηλιούπολη και τον Λεβαδειακό και του κυπέλλου ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Διαγόρα.

Για τον αγώνα της Football League αναφέρεται πως ιδιωτική εταιρεία στοιχηματισμού του εξωτερικού έριξε σταδιακά την απόδοση του Λεβαδειακού στο 1.30 από το 2.35, κάτι που σημαίνει εμπιστοσύνη στη νίκη της ομάδας που δεν δικαιολογούνταν από την αγωνιστική της κατάσταση. Επιπλέον, το συγκεκριμένο παιχνίδι απουσίαζε από τους ασιάτες μπουκμέικερ, γεγονός που επέτεινε τις υποψίες, σε συνδυασμό με τον ασυνήθιστα υψηλό τζίρο του αγώνα (είχε ανέλθει στις 167.128 ευρώ, την στιγμή που ο μέσος όρος σε τέτοια παιχνίδια ήταν γύρω στις 18.000 ευρώ).

Στην ΟΥΕΦΑ έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και το γεγονός ότι ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της Ηλιούπολης, η νίκη του Λεβαδειακού έδινε απόδοση μόλις 2.75 ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο μεγάλης ανατροπής του σκορ η νίκη της ομάδας που βρίσκεται πίσω μπορεί να φτάσει στο 7.80. Για την ιστορία, η περίφημη ανατροπή επιτεύχθηκε και το παιχνίδι έληξε τελικά με 2-4 υπέρ των Βοιωτών.

Το δεύτερο έγγραφο αφορά το ματς κυπέλλου μεταξύ Διαγόρα και Ατρομήτου. Η πτώση του διπλού του Ατρομήτου σε διάφορες εταιρίες από το 2.24 στο 1.31 και το «άνοιγμα» του παιχνιδιού στην Ασία την ημέρα του αγώνα θεωρούνται ύποπτα για τους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ, από τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα της Ρόδου έχει οικονομικά προβλήματα. Ο στοιχηματισμός ήταν και σ’ αυτό το παι��νίδι ασυνήθιστα μεγάλος, καθώς το ποσό που πονταρίστηκε ξεπέρασε τις 650.000 ενώ συνήθως ο μέσος όρος είναι 110.000 ευρώ.

Στα συγκεκριμένα παιχνίδια ανοίχτηκαν πολλοί λογαριασμοί από χρήστες στην Ελλάδα που πόνταραν υψηλά ποσά και φυσικά κέρδισαν ενώ σε αντιπαραβολή που έγινε, διαπιστώθηκε ότι οι ίδιοι παίκτες που κέρδισαν στα δύο αυτά ματς είχαν κερδίσει μεγάλα ποσά και σε άλλα «ύποπτα» παιχνίδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top