Άρση Βαρών: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται μετάλλια και διακρίσεις στο Πανευρωπαϊκό Παίδων-Κορασίδων

Έφτασε η ώρα για νέα ολυμπιακά μετάλλια

Ο στόχος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών επιτεύχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας Παίδων-Κορασίδων -15χρονών και -17χρονών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Κόσοβο.

Σιγά σιγά και σταθερά παίρνει σάρκα και οστά ο σχεδιασμός της ΕΟΑΒ επενδύοντας στις μικρές ηλικίες που θα αποτελέσουν το θεμέλιο για γερές βάσεις για το μέλλον.

Ο Βαγγέλης Γαλατσιάτος  κατάφερε να σηκώσει  την ελληνική σημαία στο υψηλότερο σημείο της σάλας  και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο  στην κατηγορία των 94κ -17χρ κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ.Τιμητική διάκριση και για την Ελληνίδα αθλήτρια Σαλπιγγίδου Άννα η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των +75κ -15χρ  της κατηγορίας U15.


Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνίδα αθλήτρια  κατέκτησε 2 ασημένια και ένα χάλκινο καθως σηκώνοντας 71κ αρασε (3η) 87κ επολέ ζετέ (2η) και 158κ σύνολο (2η).

Όσον αφορά την Εθνική ομάδα έως 15 ετών: η  Χρυσή Λιονή κατέκτησε την  6η θέση  στην κατηγορία των Κ15 σηκώνοντας  115κιλά, η Μαρία Δήμητρα Μυρίλλα ήρθε 7η στην  κατηγορία 63kg και 127kg στο σύνολο, την 2η θέση κατέλαβε ο Δημήτριος Τσιτλακίδης στην κατηγορία  62Kg και 186κιλών στο σύνολο, την  7η θέση πήρε ο Γαβριήλ Χουτσισβίλι στην κατηγορία  94kg  και 215κιλών στο  σύνολο, την  4η θέση ο  Ιωάννης Καρυπίδης στην κατηγορία 94kg και 195 κιλά σύνολο, ενώ όσον αφορά την  Εθνική Ομάδα έως 17 ετών  την 12η  θέση  κατέκτησε η Αναστασία Αναστασιάδου στην κατηγορία  63kg.

 

Δείτε στο video  την εμφάνιση της Αναστασιάδου Αναστασίας, του Καρυπίδη Ιωάννη και του Γαβριήλ Χουτσισβίλι.

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη