''Συναγερμός'' στο Μάντσεστερ για την μεγάλη κόντρα της Σίτι με την Γιουνάιτεντ

Γκουαρντιόλα και Μουρίνιο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους

''Συναγερμός'' στο Μάντσεστερ για την μεγάλη κόντρα της Σίτι με την Γιουνάιτεντ
Το τοπικό ντέρμπι του Μάντσεστερ μεταξύ της Σίτι και της Γιουνάιτεντ ανέκαθεν ήταν από τα σημαντικότερα της Premier League, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όταν η πρώτη κατάφερε, με τις επενδύσεις των Αράβων επενδυτών, να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό το ντέρμπι αποκτά πλέον επιπλέον βαρύτητα με την πρόσληψη των διάσημων προπονητών, Πεπ Γκουαρντιόλα και Ζοζέ Μουρίνιο.

Το Σάββατο στο «Ολντ Τράφορντ» οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην πρώτη κόντρα των δύο τεχνικών και έχει σημάνει συναγερμός στην πρέμιερ λιγκ, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της διοργανώτριας φοβάται επεισόδια μεταξύ των οπαδών των συλλόγων της ίδιας πόλης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», περίπου 400 αστυνομικοί και σεκιούριτι θα βρεθούν στο «θέατρο του ονείρου» με σκοπό να επιβάλουν την τάξη.

Υπάρχει, επίσης, φόβος πως η κόντρα των δυο προπονητών μπορεί να μεταφερθεί και στην κερκίδα. Ετσι, διακριτικά δυνάμεις θα υπάρχουν κοντά και στους δυο πάγκους σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποια αψιμαχία μεταξύ των δυο τεχνικών. Αλλωστε και οι δύο δεν έχουν κρύψει πως δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων.

Η σχέση τους είναι κακή, μολονότι γνωρίζονται πάνω από 20 χρόνια. Και οι δύο βρέθηκαν στην Μπαρτσελόνα. Ο Ζοζέ Μουρίνιο ως βοηθός και μεταφραστής του τότε προπονητή της «Μπάρτσα», Μπόμπι Ρόμπσον, και αργότερα του Λουίς Φαν Γκάαλ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα ως ποδοσφαιριστής.

Αρχικά ανέπτυξαν βαθιά φιλία που αποτυπώνεται στον πανηγυρισμό για την κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων το 1997, αλλά στη συνέχεια βρέθηκαν απέναντι, αυτή τη φορά ως υποψήφιοι για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί αναζητούσαν τον αντικαταστάτη του Φρανκ Ράικαρντ και έκλεισαν ραντεβού με τους Μουρίνιο και Γκουαρντιόλα. Τελικά ο τότε τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, επέλεξε τον Γκουαρντιόλα. Ο Πορτογάλος δεν είχε κρύψει την απογοήτευση του, στη συνέχεια ανέλαβε την Ίντερ και μαζί της κατέκτησε το Champions League το 2010 αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια ο Μουρίνιο ανέλαβε τη Ρεάλ Μαδρίτης και αναμετρήθηκε με την Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα σε 11 «El Clasicos», βαθαίνοντας την κόντρα του με τον Γκουαρντιόλα, καθώς ο Ισπανός κόουτς έχασε μόνο στα δύο από αυτά τα παιχνίδια για το ισπανικό πρωτάθλημα. Τώρα θα μονομαχήσουν και στην Αγγλία με την πρώτη κόντρα να διεξάγεται το Σάββατο.

Και οι δύο έχουν στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Και οι δύο ξεκίνησαν δυναμικά τις καριέρες τους στις ομάδες του Μάντσεστερ. Μάλιστα κατάφεραν κιόλας, να πανηγυρίσουν δύο ιστορικά ρεκόρ για τους συλλόγους τους. Ο Καταλανός τεχνικός, έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, που κατάφερε να κερδίσει και τα πέντε πρώτα επίσημα παιχνίδια της.

Η Σίτι νίκησε τη Στεάουα Βουκουρεστίου στα προκριματικά του Champions League και στα δύο παιχνίδια (0-5 και 1-0) και στη συνέχεια επικράτησε στα τρία πρώτα ματς στην Premier League, απέναντι σε Σάντερλαντ (2-1) Στόουκ (1-4) και Γουέστ Χαμ (3-1).

Παράλληλα, ο Πορτογάλος, έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κέρδισε και τα τέσσερα πρώτα επίσημα παιχνίδια της. Οι «μπέμπηδες», νίκησαν (2-1) την Λέστερ στο Community Shield, αλλά και τις τρεις πρώτες αγωνιστικές με Μπόρνμουθ (1-3), Σαουθάμπτον (2-0) και Χαλ (0-1).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top