Συνεχίζονται τα προβλήματα στο Ρίο λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων

Τρέχουν για να διορθώσουν τις ατέλειες στις αγωνιστικές εγκαταστάσεις

Δύο 24ωρα απομένουν για την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων και οι Βραζιλιάνοι... τρέχουν και δεν φτάνουν για να διορθώσουν τις ατέλειες στις αγωνιστικές εγκαταστάσεις. Οργασμός εργασιών, με τα συνεργεία τόσο στο Ολυμπιακό Πάρκο (φιλοξενούνται τα περισσότερα αθλήματα), όσο και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις να εργάζονται νυχθημερόν.

Το... στοίχημα δύσκολα θα το κερδίσουν πάντως, αφού στις περισσότερες των εγκαταστάσεων τα προβλήματα δείχνουν να είναι άλυτα. Όπως π.χ. στο μπότσια όπου τόσο στο προπονητήριο όσο και στον κύριο αγωνιστικό χώρο, το δάπεδο είναι σε κάκιστη κατάσταση με αποτέλεσμα οι αθλητές ν` αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δεδομένου ότι πρόκειται για άθλημα που εκτός όλων των άλλων απαιτεί ακρίβεια και τα αποτελέσματα κρίνονται στα χιλιοστά! Φυσικά για όλους ισχύουν τα ίδια, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τον... κακό χαμό που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα.

Στο κολυμβητήριο, οι ξένες αποστολές εξέφρασαν παράπονα ότι το νερό της πισίνας δεν έχει την κατάλληλη θερμοκρασία. Έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές, το νερό πλέον στις πισίνες προπόνησης έχει μια σταθερή θερμοκρασία 26-27 βαθμούς, με την αγωνιστική πάντως να φτάνει τους 28 βαθμούς. Σύμφωνα με τους ειδικούς του αθλήματος, εφόσον διατηρηθεί η συγκεκριμένη θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των Αγώνων, τότε οι αθλητές των μεγάλων αποστάσεων θα αντιμετωπίσουν προβλήματα αφού δημιουργείται υπεραιμία που έχει ως φυσικό επακόλουθο μειωμένη απόδοση και μέτριες επιδόσεις.

Στο κα��όε/καγιάκ, όσοι επέλεξαν τον δρόμο της φορτωτικής, μάλλον θα πρέπει να το μετάνιωσαν αφού οι καθυστερήσεις ήταν πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα οι αθλητές να μην μπορούν να κάνουν προπονήσεις.

Τέλος, στον στίβο, ο εκτελωνισμός των ειδικών πασσάλων που απαιτούνται στις βαλβίδες οι οποίες συγκρατούν τις πατέντες ρίψεων καθυστέρησε σημαντικά, με αποτέλεσμα οι πρώτες προπονήσεις να γίνουν μετ` εμποδίων.

Γενικότερα οι Βραζιλιάνοι δείχνουν «ανίκανοι» να είναι συνεπής με τους χρόνους παράδοσης των τροποποιημένων εγκαταστάσεων κι ��υτό έχει αντίκτυπο στους αθλητές, οι οποίοι από την πλευρά τους προσπαθούν με αυτοσχέδιες πατέντες να κάνουν πιο λειτουργικές τις προπονήσεις τους.Σε κάποιες περιπτώσεις τα καταφέρουν, σε κάποιες άλλες όχι...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top