Πρώτη των πρώτων η Σερένα Ουίλιαμς-Προκρίθηκε στους «8» του US Open

Έφτασε τις 308 νίκες σε «Grand Slam»

Πρώτη των πρώτων η Σερένα Ουίλιαμς-Προκρίθηκε στους «8» του US Open

Η Αμερικανίδα, Σερένα Ουίλιαμς, προκρίθηκε στους «8» του US Open, καθώς επικράτησε της Γιαροσλάβα Σβέντοβα από το Καζακστάν με 6-2 και 6-3. Με την επιτυχία της αυτή το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε τις 308 νίκες σε «Grand Slam» διοργανώσεις και προκρίθηκε στα προημιτελικά του «US Open» για 14η φορά στην καριέρα της.

Έτσι η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια ξεπέρασε και τον Ρότζερ Φέντερερ και πλέον έχει τις περισσότερες νίκες στα μεγάλα τουρνουά στην ιστορία του τένις.


H κορυφαία τενίστρια του πλανήτη, κάτοχος 22 «Grand Slam» τίτλων, έφτασε τις 308 νίκες σε μεγάλες διοργανώσεις. Πρόσφατα ξεπέρασε τις 306 νίκες της θρυλικής, Μαρτίνα Nαβρατίλοβα, ενώ ξεπέρασε και τις 307 νίκες του Φέντερερ, με αποτέλεσμα να έχει τις περισσότερες νίκες σε άνδρες και γυναίκες στην ιστορία του αθλήματος.

Στον 46ο προημιτελικό της σε «Grand Slam» διοργάνωση, η Ουίλιαμς θα αντιμετωπίσει την Ρουμάνα, Σιμόνα Χάλεπ. Η Αμερικανίδα πρέπει να φτάσει μέχρι τον τελικό για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες παραμονής στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα εξασφαλίσει την παραμονή της και θα ξεπεράσει το ρεκόρ των 186 διαδοχικών εβδομάδων της Στέφι Γκραφ στην κορυφή, όπως και το ρεκόρ των 22 τίτλων της Γερμανίδας πρωταθλήτριας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top