Πασίγνωστος μπασκετμπολίστας υποστηρίζει την χρήση της ιατρικής μαριχουάνας

Στον επαγγελματικό αθλητισμό της Αμερικής

Πασίγνωστος μπασκετμπολίστας υποστηρίζει την χρήση της ιατρικής μαριχουάνας
Ο Τζον Σάλει, Νο 11 στα ντραφτ το 1986, που έπαιξε για 11 σεζόν στο ΝΒΑ μέχρι την αποχώρησή του το 2000, αλλά και για λίγα παιχνίδια με τον Παναθηναικό το 1996, τάχθηκε δημόσια υπέρ της χρήσης μαριχουάνας στον επαγγελματικό αθλητισμό της Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο γεννημένος στο Μπρούκλιν, Τζον Σάλει, πήρε 4 δαχτυλίδια, με τους Πίστονς (1989 και 1990), Σικάγο Μπουλς (1996) και Λέικερς (2000). Επανήλθε στο προσκήνιο με τις δηλώσεις για χρήση μαριχουάνας, ουσία που απαγορεύεται στο ΝΒΑ ή το NFL. Μάλιστα όπως είπε ο Σάλει, παρά τα 52 χρόνια του, θα μπορούσε να έπαιζε μέχρι σήμερα, αν κάπνιζε κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

«Είμαι ένθερμος υποστηρικτής της ιατρικής μαριχουάνας. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Βοηθά τους αθλητές. Δεν είχα ξεκινήσει το κάπνισμα μέχρι τους δύο τελευταίους μήνες της καριέρας μου. Νομίζω ότι αν το είχα κάνει νωρίτερα όταν έπαιζα, θα συνέχιζα,» εξήγησε ο Σάλει, που πιστεύει ότι είναι κάτ�� που μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές να αντέξουν την πίεση, αντί να χρησιμοποιούν τα χάπια ή ακόμη να ωθούνται στην κατανάλωση αλκοόλ.

Επιπλέον, φέτος ένας άλλος πρώην παίκτης, ο Τζέι Γουίλιαμς (Νο 2 το 2002) δήλωσε ότι το "75 με το 80%" των παικτών του NBA κάνουν χρήση μαριχουάνας.

Τα λόγια του Σάλει, έρχονται σε μια στιγμή που στις ΗΠΑ, η ιατρική μαριχουάνα κερδίζει τη μάχη σε διάφορες καταστάσεις. Για παράδειγμα, η κατανάλωσή της είναι ήδη νομικά κατοχυρωμένη στο Κολοράντο και το Όρεγκον. Αλλά και άλλες χώρες όπως η Ουρουγουάη, την έχουν επίσης νομιμοποιήσει τα τελευταία χρόνια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top