Ηχηρό μήνυμα της FIFA στην ΕΠΟ- Στις 10 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα

Δικαίωση για τον Σταύρο Κοντονή

Ηχηρό μήνυμα της FIFA στην ΕΠΟ- Στις 10 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα
Την απαίτηση της FIFA για άμεση ανάκληση της απόφασης της ΕΠΟ για αλλαγή στους τακτικούς δικαστές, εξέφρασε ο Κώστας Κουτσοκούμνης κατά την έξοδο του από την συνάντηση του με τον Σταύρο Κοντονή.

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό ο Σταύρος Κοντονής δεσμεύτηκε να επιτρέψει την έναρξη του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις της FIFA για τις αλλαγές στη διαιτησία.

Ο Κουτσοκούμνης είπε συγκεκριμένα:
«Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ απαιτείται αύριο να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν το πέρας της εβδομάδας ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος».

Για το αν θα εκπέσουν του αξιώματός τους τα στελέχη της ΕΠΟ που διώκονται (υπάρχει βούλευμα για το θέμα της κάρτας υγείας): «Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα, είναι ζήτημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται μετά στις περιπτώσεις που κάποιος κατηγορείται και υπάρχει και το καταστατικό που προβλέπει τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος».

Για την ελληνική διαιτησία τόνισε: «Η διαιτησία είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στις συζητήσεις με τη ΕΠΟ και τις ομάδες. Θα τα πούμε αύριο, υπομονή 24 ώρες. Είμαστε εδώ για να λύσουμε το πρόβλημα. Υπομονή».

Από τη δική του μεριά, �� κ. Κοντονής είπε: «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από τη συζήτηση που είχαμε με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Έχει γίνει αντιληπτό ότι το Σύνταγμα και οι Νόμοι του κράτους εφαρμόζονται και θα εφαρμόζονται απαρεγκλίτως. Η ελληνική κυβέρνηση είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και ελπίζω να το έχουν καταλάβει οι πάντες. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ανεξαρτησία των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ και ιδίως της Επιτροπής δεοντολογίας και των λοιπών πειθαρχικών οργάνων. Ελπίζω να γίνει σύντομα».

Σχετικά με τις συνέπειες για τα μέλη της ΕΠΟ, απάντησε: «Το τι θα κάνει η Ομοσπονδία είναι δικός της λογαριασμός. Αυτά που προβλέπονται στους Νόμους θα εφαρμοστούν και δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι προβλέπεται στις διατάξεις του Νόμου και τι πρέπει να γίνει. Οι πάντες το γνωρίζουν. Όσοι αμφισβητούσαν τα όσα λέγαμε προ ημερών και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αν είναι αμετάκλητο ή όχι, ελπίζω να γίνουν σοφότεροι».

Για το γεγονός ότι οι δύο συνομοσπονδίες ταυτίζονται με τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού και όχι με τις θέσεις της ΕΠΟ, τόνισε: «Το κρίνω απολύτως θετικό και λογικό. Ταυτίζεται με τη νομιμότητα και την τήρηση των κανόνων που πρέπει να διεξάγεται το ποδόσφαιρο. Επομένως, αντιλαμβάνεστε ότι για εμάς είναι απολύτως θετικό. Πέραν του γεγονότος ότι κινείται στην κατεύθυνση της κοινής λογικής και όχι σε παραλογισμούς και αυθαιρεσίες. Το καθεστώς της κανονικότητας επανέρχεται με τρόπο πανηγυρικό».

Και αμέσως μετά πρόσθεσε: «Με ενδιαφέρουν οι σχέσεις που έχουμε με τις διεθνείς ομοσπονδίες, όλες και πολύ περισσότερο με τη ΔΟΕ, να είναι σχέσεις ειλικρινείς και σχέσεις που οδηγούν στην καλυτέρευση του αθλητισμού. Όπως έχω τονίσει, η ελληνική κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο όλων των αθλητικών οργάνων και εργάζεται μαζί τους για τη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό».
Οσο για την δήλωση του Κουτσοκούμνη, πως «οι Νόμοι του κράτους είναι υπεράνω», απάντησε: «Ακόμη κι αν δεν είχε ειπωθεί, δεν σημαίνει ότι δεν ίσχυε. Κάτι που ισχύει δεν χρειάζεται να το λέμε. Η κυβέρνηση είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και με βάση αυτό προχωράμε. Και έτσι θα ολοκληρώσουμε το έργο μας».


Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμες επαφές FIFA - ΕΠΟ για τo μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top