H πιο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ιστορία των Ολυμπιακών: Τα έβαλε με ΚΑΡΚΙΝΟ και ΠΑΡΑΛΥΣΗ για να αγωνιστεί!

Το μήνυμα που στέλνει σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες: Χρέος μας να παλεύουμε μέχρι το τέλος

Την πιο συγκλονιστική ιστορία έγραψε η Φαμπιέν Σεν Λουί σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αθλήτρια του τριάθλου από τον Μαυρίκιο πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου στους σιελογόνους αδένες. Διαγνώστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και έκτοτε έδωσε μεγάλη μάχη.

Η ίδια, ωστόσο, αποφάσισε δύο πράγματα από την πρώτη στιγμή: ότι θα παλέψει και πως δεν θα αφήσει τίποτα, ούτε καν τον καρκίνο, να της στερήσει το όνειρο της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτοί οι μήνες που μεσολάβησαν, όμως, ήταν ένας Γολγοθάς για την ίδια και την οικογένειά της. Μιλώντας στο BBC, η αθλήτρια από τον Μαυρίκιο περιέγραψε τις δυσκολίες που έζησε και τις χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Οι επιπλοκές, μάλιστα, στην τελευταία εξ αυτών είχες ως αποτέλεσμα να παραλύσει το πρόσωπό της για τρεις μήνες!

Fabienne_Saint_Louis_Tiszaujvaros2011_2.jpg
«Σοκαρίστηκα και εγώ και η οικογένειά μου όταν το μάθαμε. Έπρεπε να φανούμε δυνατοί για να επιβιώσουμε από αυτό. Νομίζω τώρα είμαι πιο δυνατή από ποτέ. Παρέλυσα στο πρόσωπο για κάτι μήνες. Δεν μπορούσα να χαμογελάσω... Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ντρεπόμουν, αλλά είχα την υποστήριξη της οικογένειάς μου, των φίλων μου, του αγοριού μου, του προπονητή μου. Αυτός, πιστεύω, ήταν και ο λόγος που επιβίωσα» εξομολογείται η ίδια από τα βάθη της καρδιάς της.

Κι όμως, μέσα σε όλα αυτά, η Σεν Λουί σκεπτόταν την ολυμπιακή συμμετοχή και έσφιγγε τα δόντια για να τα καταφέρει: «Είμαι εδώ, γιατί αγαπώ το άθλημά μου. Προκρίθηκα για να είμαι εδώ. Έκανα θυσίες για χρόνια. Είναι και το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους: Δεν έχει σημασία αν είμαστε άρρωστοι ή αν έχουμε κάτι. Έχουμε χρέος να παλεύουμε μέχρι το τέλος!».

Η αθλήτρια από το Μαυρίκιο, λοιπόν, τα κατάφερε. Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Δεν κατάφερε, βέβαια, να κατακτήσει μετάλλιο. Ούτε καν ολοκλήρωσε τον αγώνα, για την ακρίβεια.

Ωστόσο, σε οποιονδήποτε η ιδέα του Ολυμπισμού μιλά με αυθεντικό τρόπο στην καρδιά του, η Σεν Λουί κέρδισε μία θέση στο υψηλότερο βάθρο και ένα ζεστό χειροκρότημα που θα τη συνοδέψει και μετά που θα πέσουν οι προβολείς των Αγώνων και θα συνεχίσει τον δύσκολο αγώνα της εκτός των σταδίων…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top