Η Κέρκυρα σήκωσε ψηλά τον Γιαννιώτη!Θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο-ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ η αγκαλιά της μάνας

Χαρούμενος και ευτυχισμένος ο Ολυμπιονίκης-"Οφείλω πολλά στο νησί μου"

​Σαν ήρωα υποδέχτηκαν οι Κερκυραίοι τον Σπύρο Γιαννιώτη! Εκατοντάδες νησιώτες καλωσόρισαν πολύ θερμά τον ασημένιο Ολυμπιονίκη των αγώνων του Ρίο στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας» το απόγευμα της Παρασκευής.

giannkerkyra.jpg

Συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες ήταν εκεί για να αγκαλιάσουν και να συγχαρούν τον σπουδαίο αθλητή που σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στο Ρίο και έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, έλαμπε από ευτυχία δίπλα στην σύζυγο του Ισμήνη, η οποία διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της! Χαμογελαστός, ευδιάθετος αλλά όπως πάντα σεμνός, χαιρέτησε και φωτογραφήθηκε με όλο τον κόσμο που περίμενε υπομονετικά στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας να του πει «μπράβο και συγχαρητήρια».

gianniotis-aerodro3.jpg

Τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Ρίο, υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Κερκυραίων Κ.Νικολούζος και η αντιπεριφερειάρχης Ν.Πανδή, ενώ οι συγκεντρωμένοι χειροκροτούσαν συνεχώς.

Στα highlights της υπόθεσης ήταν και η στιγμή που ο Ολυμπιονίκης συνάντησε την μητέρα του, Μπρέντα, η οποία τον υποδέχτηκε με ένα κλαδί ελιάς. «Μπράβο αγάπη μου... Μπράβο παιδί μου...» του είπε και έπεσε στην αγκαλιά του.

giann.jpg

Στις δηλώσεις του, κατά την άφιξη του στο νησί που μεγάλωσε, ο Σπύρος Γιανν��ώτης, δήλωσε ότι «είναι πολύ ωραία που είμαι εδώ, από εδώ ξεκίνησα να κολυμπάω, εδώ έμαθα τα πρώτα κολυμβητικά βήματα, είναι πολύ όμορφο που γύρισα εδώ και τελειώνει η καριέρα με ένα τόσο ωραίο τρόπο».

«Οφείλω πολλά στο νησί μου. Ήταν αυτό που με έκανε να αγαπήσω την θάλασσα και νομίζω ότι την Τρίτη που ήταν ο αγώνας, θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια που κολυμπούσα τόσο πολύ στην θάλασσα και μάλιστα όσο αφορά στην τακτική και το κύμα που συνάντησα στο Ρίο, ήταν τόσο εύκολο και οφείλω πολλά στο νησί», ανέφερε ο Σπύρος Γιαννιώτης, και σχολίασε την πρόταση της κολυμβητικής ομοσπονδίας να ονομαστεί "Σπύρος Γιαννιώτης" το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στην Αθήνα: «Είναι πολύ όμορφο, νομίζω ότι όταν το διάβασα αυτό ανατρίχιασα, αυτό αφορά την πολιτεία, αλλά ήταν μια πολύ όμορφη πρόταση από την ομοσπονδία».

Ακολούθως ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο, επισκέφτηκε το χώρο που άρχισε να κολυμπάει, τα γραφεία του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας, όπου είχε και εκεί μαζευτεί πλήθος κόσμου, ώστε να δει τον Έλληνα ολυμπιονίκη και να τον συγχαρεί για την τεράστια αυτή διάκριση.

Βίντεο-Φωτογραφίες-Πληροφορίες: kerkyrasimera.gr, corfusports.com, corfunews.org

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top