Δεν έχουν μόνο τα παραμύθια… ιππότες, αλλά και οι Ολυμπιακοί: Θα τιμήσουν τον Φάρα οι Βρετανοί!

Θα απονέμουν τίτλο στον Ολυμπιονίκη για να τον ευχαριστήσουν !

Δεν έχουν μόνο τα παραμύθια… ιππότες, αλλά και οι Ολυμπιακοί: Θα τιμήσουν τον Φάρα οι Βρετανοί!

​«Ιππότης» αναμένεται να χριστεί ο Μο Φάρα, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times»! Οι Βρετανοί θέλουν με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσουν τον σπουδαίο αθλητή για τις διακρίσεις και τις εξωπραγματικές επιδόσεις του!

mfara.jpg

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα 10.000 μέτρα, τα ξημερώματα του Σαββάτου θα αγωνιστεί και στα 5.000 μέτρα και θα επιδιώξει να κατακτήσει ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο!

Αν και η αρμόδια επιτροπή θα αποφασίσει για το αν θα απονεμηθεί ή όχι ο τίτλος τιμής στον Φάρα και μόνο το γεγονός ότι έχει προταθεί το όνομά του για τον τίτλο του «σερ»- άσχετα με το αν θα κατακτήσει ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο ή όχι-αποτελεί ύψιστη τιμή για τον αθλητή!

Το Βρετανικό Σύστημα Τιμών (αγγλ. British Honours System – Δούκας, Μαρκήσιος, Κόμης, Υποκόμης,Βαρόνος) είναι ένα σύστημα ανταμοιβής προσώπων για την γενναιότητα, τα επιτεύγματα ή τις υπηρεσίες που παρείχαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα Βρετανικά Υπερπόντια Εδάφη. Το σύστημα αυτό καθιερώθηκε από την εποχή του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Ως τότε οι Άγγλοι μονάρχες αντάμειβαν την γενναιότητα και την πίστη των υπηκόων τους είτε με την απονομή δακτυλιδιών είτε με χρηματικές αμοιβές. Ο Γουλιέλμος, αντίθετα, αντάμειψε τους πιστούς και γενναίους ακολούθους του παραχωρώντας τους γαίες, ώστε να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με αφοσίωση και γενναιότητα στο στέμμα του. Οι πρώτες κομητείες που οργάνωσε βρίσκονταν κοντά στα σύνορα με την Ουαλία, ώστε να διασφαλίζεται η ακεραιότητα των συνόρων του βασιλείου του. Οι ιππότες είναι η κατώτερη βαθμίδα τίτλου και είναι μακράν ο πιο ευρέως διαδεδομένος τίτλος.

ΦΩΤΟ Reuters

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top