Ιστιοπλοΐα: Γιατί αναβλήθηκε η medal race των Μάντη-Καγιαλή; Μεγάλη ΑΓΩΝΙΑ

Από τον... καιρό εξαρτάται το μετάλλιο

Ιστιοπλοΐα: Γιατί αναβλήθηκε η medal race των Μάντη-Καγιαλή; Μεγάλη ΑΓΩΝΙΑ

​Η... άπνοια στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας δεν επέτρεψε να διεξαχθούν ιστιοδρομίες στην κατηγορία 470, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναβολή της προσπάθειας των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή.

Το ελληνικό πλήρωμα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη medal race (κούρσα μεταλλίων) στις 20:05 ώρα Ελλάδας, όμως η ιστιοδρομία που θα κρίνει το χρώμα του μεταλλίου τους αναβλήθηκε για το βράδυ της Πέμπτης, με την ίδια ώρα έναρξης.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι έχουν εξασφαλίσει ένα μετάλλιο, αλλά θα προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο, αφού θεωρητικά και υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και στο χρυσό.

Αυτή τη στιγμή, στην πρώτη θέση είναι οι Κροάτες Φάντελα/Μάρενιτς με 27 βαθμούς ποινής, ενώ οι Μάντης/Καγιαλής είναι 11 βαθμούς πίσω, με 38. Στην τρίτη θέση είναι οι Αυστραλοί Μπέλτσερ/Ράιαν με 40 βαθμούς.

Για να πάρει το ελληνικό πλήρωμα το χρυσό μετάλλιο, θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον έξι θέσεις μπροστά από τους Κροάτες και μία θέση μπροστά από τους Αυστραλούς. Το αργυρό μετάλλιο εξασφαλίζεται για τα ελληνικά χρώματα, αν οι Αυστραλοί μείνουν πίσω από τους Μάντη/Καγιαλή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα βρεθούν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Κατακτούν το ασημένιο αν δεν γίνει αύριο Πέμπτη η medal race

Υπάρχει περίπτωση οι Έλληνες αθλητές να πανηγυρίσουν το ασημένιο μετάλλιο, χωρίς το ελληνικό πλήρωμα να αγωνιστεί καν! Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που και αύριο Πέμπτη δεν διεξαχθεί η medal race, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές τα μετάλλια θα μοιραστούν σύμφωνα με τη γενική κατάταξη, η οποία διαμορφώθηκε μετά το τέλος της 10ης ιστιοδρομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top