Χρυσές… ψυχές συγκινούν! Αθλήτριες αδιαφορούν για τα μετάλλια και βοηθούν η μία την άλλη

Δύο γυναίκες έδειξαν από το Ρίο σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει Ολυμπιακό Ιδεώδες-Πρώτη ανάρτηση:17/08/2016 17:35

Μια από τις συγκινητικότερες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο έλαβε χώρα στα προκριματικά των 5000 μέτρων με πρωταγωνίστριες την Αμερικανίδα Αντι Ντ’ Αγκοστίνο και τη Νίκι Χάμπλιν από τη Νέα Ζηλανδία.

FF.jpg

FF2.jpg

Πιο συγκεκριμένα, η Ντ’Αγκοστίνο και η Χάμπλιν συγκρούστηκαν και έπεσαν. Η Ντ’ Αγκοστίνο ήταν η πρώτη που σηκώθηκε, αλλά αντίκρισε με δάκρυα την Χάμπλιν στα πόδια της. Σε αντίθεση με αυτό που θα έκαναν άλλες αθλήτριες στην θέση της, η Αντι Ντ’ Αγκοστίνο έσκυψε προς την Χάμπλιν και τη βοήθησε να σηκωθεί προκειμένου να συνεχίσουν κανονικά τον αγώνα τους.

fotos.jpg

fotos2.jpg

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, και ενώ οι δύο αθλήτριες είχαν αρχίσει να τρέχουν και πάλι, η Ντ' Αγκοστίνο σταμάτησε, καθώς ένιωθε αφόρητους πόνους στον τραυματισμένο αστράγαλό της.

fotos3.jpg

foto43.jpg

Αυτή τη φορά ήταν σειρά της Χάμπλιν να διακόψει την κούρσα της, πηγαίνοντας στο πλευρό της Αμερικανίδας και παροτρύνοντάς την να συνεχίσουν μέχρι τον τερματισμό. Έτσι κι έγινε. Οι δύο αθλήτριες τερμάτισαν μαζί, με την Ντ' Αγκοστίνο στη συνέχεια να αποχωρεί με αμαξίδιο εκτός αγωνιστικού χώρου.

«Με βοήθησε πρώτη. Προσπάθησα να την βοηθήσω. Ήταν αρκετά άσχημα», δήλωσε η Χάμπλιν μετά τον αγώνα. «Αυτό το κορίτσι είναι το Ολυμπιακό πνεύμα», πρόσθεσε η ίδια.

Λίγες ώρες αργότερα και αφού φυσικά είχαν αποκλεισθεί από την συνέχεια του αγωνίσματος, οι αρμόδιες αρχές, αποφάσισαν να συμπεριλάβουν τις δύο αθλήτριες στον τελικό -όπως και την Αυστριακή Τζένιφερ Βεντ, που επίσης ενεπλάκη στην πτώση- ως επιβράβευση για την στάση τους.

ΦΩΤΟ Reuters

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top