Τένις:O Μάρεϊ υπερασπίστηκε τον τίτλο του και πήρε το "χρυσό'' στον τελικό του απλού ανδρών

«Από τα δυσκολότερα ματς της καριέρας μου»

Τένις:O Μάρεϊ υπερασπίστηκε τον τίτλο του και πήρε το "χρυσό
Για πρώτη φορά στην Ιστορία του τένις, ένας τενίστας κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του Ολυμπιονίκη.

Ο Βρετανός Άντι Μάρεϊ, «χρυσός» πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο, κατάφερε στον τελικό του απλού ανδρών να νικήσει τον Αργεντινό Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο 7-5, 4-6, 6-2, 7-5 και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για τον Μάρεϊ, καθώς έχει κι ένα ασημένιο στο διπλό το 2008.

Στην πορεία προς τον θρίαμβο απέκλεισε διαδοχικά τους Τρόικι (1ος γύρος), Μονάκο (2ος γύρος), Φονίνι (3ος γύρος), Τζόνσον (προημιτελικά), Νισικόρι (ημιτελικά).

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ιάπωνας Κέι Νισικόρι, ο οποίος στον μικρό τελικό νίκησε τον εμφανώς κουρασμένο από τη χθεσινή υπερπροσπάθεια στα ημιτελικά Ράφαλ Ναδάλ με 6-2, 6-7(1), 6-3.

Έτσι ο Ισπανός τενίστας ολοκλήρωσε με ένα μετάλλιο την παρουσία του στο Ρίο, αυτό του χρυσού στο διπλό ανδρών.

«Από τα δυσκολότερα ματς της καριέρας μου»

«Αυτός ο τελικός ήταν ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια της καριέρας μου», τόνισε ο Μάρεϊ, ο οποίος πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους: «Ηπήρξαν πολλές εναλλαγές στο ματς. Σίγουρα ήταν πολύ δυσκολότερη νίκη, σε σχέση με το Λονδίνο, πριν από τέσσερα χρόνια», τόνισε ο Σκοτσέζος, σημαιοφόρος της βρετανικής αποστολής στο Ρίο.

Από την άλλη πλευρά ο Ντελ Πότρο έκανε ένα φοβερό τουρνουά, αλλά τον νίκησε η κούραση. Απέκλεισε τους Τζόκοβιτς και Ναδάλ, πάλεψε στον τελικό, αλλά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν: «Κάποιες στιγμές ζαλιζόμουν κι ένιωθα πως θα λιποθυμούσα. Είμαι εξαντλημένος και η συμπαράσταση του κόσμου με κράτησε όρθιο. Ο Αντι κέρδισε δίκαια και εγώ είμαι ευτυχισμένος για την πορεία μου στο τουρνουά και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top