«Έσπασε» τα χρονόμετρα ο Φαν Νίεκερκ στα 400μ. ανδρ��ν-Κατέρριψε το ρεκόρ του Μάικλ Τζόνσον

Αποκάλυψε την πρόβλεψη του Μπολτ

 «Έσπασε» τα χρονόμετρα ο Φαν Νίεκερκ  στα 400μ. ανδρών-Κατέρριψε το ρεκόρ του Μάικλ Τζόνσον
Το όνομά του με χρυσά γράμματα έγραψε ο Γουέιντ φαν Νίεκερκ από τη Νότια Αφρική στην Ιστορία του αθλητισμού.

Ο νεαρός αθλητής «έσπασε» τα χρονόμετρα στον τελικό των 400μ ανδρών στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αφού πήρε την πρώτη θέση με 43.03, που είναι νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Αμερικανός, Μάικλ Τζόνσον, με 43.18 από τις 26 Αυγούστου 1999 στη Σεβίλλη.

Μάλιστα ο Αφρικανός δρομέας αποκάλυψε πως ο Γιουσέιν Μπολτ είχε προβλέψει την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ: «Ήμουν στην Τζαμάικα την Ανοιξη για δύο εβδομάδες προπόνηση με την ομάδα του Μπολτ. Μετά από λίγες ημέρες μου είπε πως θα καταρρίψω το ρεκόρ στο Ρίο. Είχα γελάσει τότε, καθώς ήξερα πόσο δύσκολο ήταν. Φαίνεται πως ο Γιουσέιν ξέρει καλύτερα από μένα τις δυνατότητες μου», δήλωσε, γελώντας, στους δημοσιογράφους ο φαν Νίεκερκ και συμπλήρωσε:«Μετά την κούρσα ήρθε και με βρήκε και μου είπε πως είχε δίκιο. Τον ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση του.»

Ο φαν Νίεκερκ είναι το νέο μεγάλο φαινόμενο του παγκόσμιου στίβου. Οι δυνατότητες του είναι μοναδικές. Άλλωστε είναι ο μοναδικός αθλητής στον κόσμο και στην ιστορία του στίβου που έχει τρέξει τα 100μ, κάτω από τα δέκα δευτερόλεπτα (9.98 το 2016), τα 200μ, κάτω από τα 20 δεύτερα (19.94 την περασμένη χρονιά) και τα 400μ κάτω από τα 44 δευτερόλεπτα!

«Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει. Τσιμπάω τον εαυτό μου για να καταλάβω αν ονειρεύομαι. Είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου. Όταν πέρασα τα 200μ κοίταξα δεξιά και αριστερά και δεν είδα κανέναν. Φοβήθηκα πως κάποιος θα έρθει με φόρα και πίεσα τον εαυτό μου να τρέξει πιο γρήγορα. Έτσι ήρθε το ρεκόρ. Ευχαριστώ το Θεό για αυτήν την επιτυχία.»

Ο Νοτιοαφρικανός σταρ έχει καταπλήξει τους πάντες και πρώτον από όλους τον Μάικλ Τζόνσον. Ο Αμερικανός, που κρατούσε το παγκόσμιο ρεκόρ από το 1999, μίλησε στο BBC για την κούρσα του φαν Νίεκερκ και το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, και δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξη του: «Δεν έχω δει ξανά τέτοια κούρσα. Είναι τρελό. Τους διέλυσε όλους. Είναι απίστευτος αθλητής και είμαι σίγουρος πως μπορεί να τρέξει και κάτω από τα 43 δευτερόλεπτα.»
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top