Ο Σκούλινγκ νίκησε το ίνδαλμά του και πήρε το χρυσό από τον Φελπς-Η ιστορία που τους συνδέει

Η φωτογραφία από τα παλιά που συγκίνησε

Ο Σκούλινγκ νίκησε το ίνδαλμά του και πήρε το χρυσό από τον Φελπς-Η ιστορία που τους συνδέει

​Η τύχη παίζει περίεργα παιχνίδια και η ζωή πλέκει τα νήματά της με τέτοιο τρόπο, ώστε σε μερικούς ανθρώπους να χαρίζει συγκλονιστικές συγκινήσεις, στιγμές αξεπέραστες που μένουν ακόμα και στην ιστορία. Κάπως έτσι έπλεξαν οι μοίρες και τη ζωή του Τζο Σκούλινγκ, ο οποίος κατάφερε να πάρει μέσα από τα χέρια το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα από το ίνδαλμά του, τον κορυφαίο κολυμβητή όλων των εποχών, Μάικλ Φέλπς.

Σε μια απίστευτη κούρσα, ο νεαρός κολυμβητής από τη Σιγκαπούρη έκανε ρεκόρ αγώνων με 50.39, αφήνοντας πίσω τον Αμερικανό super star με 51.14.

Μάλιστα οι δυο τους είχαν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν, σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για τον Σκούλινγκ.

cptsigdvmaa48yb.jpg

Ήταν το 2008, λίγο πριν από την Ολυμπιάδα στο Πεκίνο και ενώ η ομάδα των ΗΠΑ βρισκόταν στη Σιγκαπούρη για την προετοιμασία της.

Ο 14χρονος τότε Σκούλινγκ, που έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με την κολύμβηση πηγαίνει λοιπόν στο χώρο των προπονήσεων και βγάζει μια φωτογραφία με το είδωλό του, τον υπεραθλητή της κολύμβησης, τον Μάικλ Φελπς.

felps.jpg

Μετά από οχτώ χρόνια, ο Σκούλινγκ θα πετύχει το μεγάλο του όνειρο. Ο μαθητής θα ξεπεράσει τον δάσκαλο και οι δυο τους θα ενωθούν για πάντα στην ιστορία του αθλητισμού.

«Βλέπω σήμερα εκείνη την φωτογραφία και δεν χαμογελάω από το άγχος. Αν δεν ήταν ο Μάικλ δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Ήταν το είδωλό μου. Ήθελα να του μοιάσω. Είναι ο λόγος για τον οποίο ήθελα να γίνω καλύτερος κολυμβητής. Δεν νομίζω ότι μπορώ καν να συγκριθώ με αυτούς τους τρεις τύπους που κάθονται δίπλα του. Είμαι, όμως, η απόδειξη ότι και αθλητές από μικρές χώρες μπορούν να νικήσουν τους μεγάλους», δήλωσε μετά τη μεγάλη του νίκη.

Ποια ήταν όμως η συμβουλή που του έδωσε ο Φελπς, τότε, το 2008;

«Μου είπε “καλή δουλειά”», αποκάλυψε ο Σκούλινγκ και συνέχισε:

«Του είπα να συνεχίσει για άλλα τέσσερα χρόνια και να τα ξαναπούμε στο Τόκιο. Και μου απάντησε: “Δεν υπάρχει περίπτωση”».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top