Φελπς: «Σε 48 ώρες όλα θα τελειώσουν… Μετά το Ρίο θα αποσυρθώ οριστικά»

Θα διεκδικήσει το 23ο χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο

Φελπς: «Σε 48 ώρες όλα  θα τελειώσουν… Μετά το Ρίο θα αποσυρθώ οριστικά»
Όλα τα ρεκόρ επιτυχίας έχει βαλθεί να σπάσει ο Μάικλ Φελπς ο οποίος με τη νίκη του στα 200μ. μικτής ατομικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησε άλλη μια κορυφή καθώς έγινε ο μοναδικός αθλητή�� που έχει κατακτήσει τέσσερα συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα.

Ο σουπερσταρ της παγκόσμιας κολύμβησης θα έχει τώρα τη δυνατότητα να διεκδικήσει το 23ο χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο, καθώς προκρίθηκε στον τελικό των 100μ. πεταλούδας.

«Δεν ξέρω τι να πω. Ούτε εγώ πίστευα πως θα μπορούσα να κάνω αυτές τις κούρσες στο Ρίο. Το όνειρο μου ήταν να έρθω στη Βραζιλία για να κλείσω με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα μου. Τελικά τα πράγματα πήγαν καλύτερα, από ότι περίμενα κι εγώ ο ίδιος», δήλωσε ο 31χρονος Αμερικανός σταρ και συμπλήρωσε, κάνοντας μορφασμούς πόνου: «Πονάω πολύ. Όλο μου το κορμί υποφέρει από τη μεγάλη προσπάθεια. Έχω κουραστεί πολύ από την υπερπροσπάθεια.»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τους μελλοντικούς στόχους και ο Φελπς ήταν αφοπλιστικός: «Δεν υπάρχει μέλλον. Επί 20 χρόνια δίνω μάχες στην κολύμβηση και σε 48 ώρες όλα θα τελειώσουν. Μετά το Ρίο θα αποσυρθώ οριστικά και θα αφιερώσω το χρόνο μου στους δικούς μου ανθρώπους.»

Να σημειωθεί πως ο Φελπς είναι εθνικός ήρωας στις ΗΠΑ και ειδικά στη Βαλτιμόρη, όπου γεννήθηκε και λατρεύεται σαν ήρωας. Είναι οπαδός της ομάδας της πόλης, στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, των Baltimore Ravens, οι οπαδοί της οποίας πίνουν νερό στ' όνομα του. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου στο ματς με τους Panthers, ο αγώνας διακόπηκε με εντολή της διοίκησης, με σκοπό να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι την προσπάθεια του στο Ρίο από την γιγαντοοθόνη του γηπέδου!

Διαβάστε επίσης:


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top