Αλλάζει το Champions League! Aπό τα play-off στους ομίλους η Ελλάδα

Από το 2018

Αλλάζει το Champions League! Aπό τα play-off στους ομίλους η Ελλάδα
Το Champions League αλλάζει. Όπως αποκαλύπτει η ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, από το 2018, τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης θα έχουν εξασφαλισμένες τέσσερις θέσεις στην κορυφαία διοργάνωση, άλλες ομάδες θα προκρίνονται για «ιστορικούς» λόγους, θα υπάρχει νέα κατάταξη και μεγαλύτερη προστασία στις κληρώσεις.

Πρόκειται για ένα συμβιβασμό, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (Μπάγερν, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σ.Ζ.) που ήθελαν την δημιουργία της Superlega και την UEFA.

Όπως αναφέρεται από τέσσερις ομάδες θα έχουν Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία, χωρίς να περάσουν την διαδικασία των play-off. Στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση να περνάνε οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας και μία τέταρτη που θα προκύπτει βάση κατάταξης που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα του παρελθόντος.

Οι ομοσπονδίες που ακολουθούν, αυτή την στιγμή, στην κατάταξη της UEFA (Γαλλία, Πορτογαλία και Ρωσία ), θα έχουν εξασφαλισμένες δύο θέσεις, ενώ 4 με 5 συνολικά μία αυτές τις πέντε που έπονται τώρα (Ουκρανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Τουρκία και Ελβετία) και 5 με 6 μέσω των play off, όπου θα συμμετάσχουν σχεδόν 50 ομάδες.

Ετσι θα έχουμε την δημιουργία ενός Super Champions League, με 32 ομάδες χωρισμένες σε 8 ομίλους, αλλά διαφορετικά κριτήρια πρόκρισης. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει προσπάθεια για να μεγαλώσει η αξία του κορυφαίου τουρνουά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Premier League έχει 3,2 δις ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ετησίως, ενώ το Champions League 2,3 που υπολογίζεται να γίνουν 2,7 από το 2018.

Πάντως περισσότερα θα γίνουν γνωστά στην διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της UEFA, στις 14 Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top