Αυτή είναι η 13χρονη που γλίτωσε από τα 7,8 Ρίχτερ και γράφει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Γκαουρίκα Σινγκ από το Νεπάλ είναι η μικρότερη αθλήτρια στο Ρίο

Αυτή είναι η 13χρονη που γλίτωσε  από τα 7,8 Ρίχτερ και γράφει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η κολυμβήτρια Γκαουρίκα Σινγκ από το Νεπάλ είναι η μικρότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Είναι μόλις 13 ετών και αγωνίστηκε στην 1η προκριματική σειρά των 100μ. ύπτιο γυναικών, μαζί με άλλες δύο μεγαλύτερες αθλήτριες, μια 18χρονη από τη Σαμόα και μια 21χρονη από το Κόσοβο (στη σειρά με τους πολύ χαμηλούς χρόνους).

Η Σινγκ στάθηκε άτυχη λίγο πριν ξεκινήσει η κούρσα, καθώς της σκίστηκε το μαγιό, γεγονός που την γέμισε με πανικό για το αν θα μπορούσε τελικά να αγωνιστεί, ωστόσο κατάφερε, όχι μόνο να λάβει μέρος στον αγώνα, αλλά και να νικήσει τις δύο μεγαλύτερες κολυμβήτριες.

Η Ομοσπονδία της χώρας της δεν έστειλε τον Άγγλο προπονητή της στο Ρίο κι έτσι, όπως δήλωσε η ίδια λίγη ώρα μετά τον τερματισμό της, ήταν αναγκασμένη να παίρνει οδηγίες από το κινητό τηλέφωνο και να ανταλλάσει μαζί του γραπτά μηνύματα, ώστε να δει τι θα έκανε κι αν θα μπορούσε να αγωνιστεί με ένα άλλο μαγιό.

Από δύο ετών, η Σινγκ ζει στην Αγγλία κι εκεί ασχολήθηκε με την κολύμβηση για να φτάσει τώρα στο σημείο να εκπροσωπεί τη χώρα της, με την υψηλότερη οροσειρά του κόσμου.

Πέρυσι, βρισκόταν στο Κατμαντού, όταν η πόλη χτυπήθηκε από τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ, που σκότωσε περίπου 9.000 ανθρώπους. Εκείνη τη στιγμή ήταν στον 5ο όροφο ενός κτιρίου και αναγκάστηκε να καταφύγει κάτω από ένα τραπέζι για να σωθεί.

«Νιώθω ευγνωμοσύνη που επέζησα από εκείνο τον σεισμό και είναι εκπληκτικό το ότι τώρα βρίσκομαι εδώ στο Ρίο, εκπροσωπώ τη χώρα μου και προσπαθώ να την κάνω υπερήφανη», δήλωσε χαρακτηριστικά η 13χρονη Σινγκ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top