Αποκλεισμός-σοκ για τον Τζόκοβιτς:«Μια από τις χειρότερες ήττες της ζωής μου»

Ο Ντελ Πότρο τον είχε νικήσει και πριν από τέσσερα χρόνια στο ματς για το χάλκινο μετάλλιο, στο Λονδίνο

Αποκλεισμός-σοκ για τον Τζόκοβιτς:«Μια από τις χειρότερες ήττες της ζωής μου»
Δεν μπορεί να συνέλθει ο Νόβακ Τζόκοβιτς από την ήττα του από τον «κακό του δαίμονα», Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο. Ο Αργεντινός νίκησε 7-6 (4) και 7-6 (2) τον Σέρβο σταρ, Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, και τον απέκλεισε από τον πρώτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά τένις. Ο Ντελ Πότρο είχε νικήσει τον Τζόκοβιτς και πριν από τέσσερα χρόνια στο ματς για το χάλκινο μετάλλιο, στο Λονδίνο.

Ο «Νόλε» ήθελε όσο τίποτα το χρυσό μετάλλιο, το μόνο που έλειπε από τη σπουδαία συλλογή του και όταν το όνειρο χάθηκε, αποχώρησε από το γήπεδο με λυγμούς. Για μια ακόμη φορά σε Ολυμπιακούς είδε το όνειρο ενός χρυσού μεταλλίου να χάνεται, καθώς το 2008 στο Πεκίνο ήταν τρίτος, ενώ το 2012 στο Λονδίνο τέταρτος. Συνειδητοποίησε πως θα πρέπει να περιμένει άλλα τέσσερα χρόνια, δεν άντεξε και ξέσπασε...

Ο Τζόκοβιτς ήθελε να γίνει ο 3ος τενίστας στην ιστορία που θα συμπληρώσει το «Career Golden Grand Slam», μετά από τους Αντρέ Αγκάσι και Ράφα Ναδάλ, και γι' αυτό αποκλειστικός στόχος ήταν η πρώτη θέση του βάθρου και το πρώτο χρυσό μετάλλιο, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, αυτή ήταν μια από τις χειρότερες ήττες στην καριέρα και στη ζωή μου γενικότερα. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστώ αυτή την αποτυχία, ειδικά τώρα, τις πρώτες ώρες μετά το παιχνίδι, που η πληγή είναι ακόμη ανοιχτή», δήλωσε, εμφανώς απογοητευμένος, στους δημοσιογράφους το μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου τένις.

Ο 29χρονος Τζόκοβιτς διεκδικούσε το σημαντικότερο τίτλο που λείπει από τη συλλογή του, καθώς πριν από δύο μήνες κατάφερε να κατακτήσει για πρώτη φορά το Ρολάν Γκαρός. Αγωνίστηκε στον αγώνα της 3ης θέσης και το 2012 στο Λονδίνο, ηττήθηκε, όμως, από τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο και κατέλαβε τελικά την 4η θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά της βρετανικής πρωτεύουσας και τα ξημερώματα ο Αργεντινός βρήκε τον τρόπο να ρίξει ξανά στο καναβάτσο τον Σέρβο. Ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να κάνει υπομονή άλλα τέσσερα χρόνια...

Αυτή ήταν μόλις η 4η νίκη του Ντελ Πότρο με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς, σε 15 αναμετρήσεις (4-11). Τον κέρδισε για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2013, όταν τον είχε νικήσει στην ημιτελική φάση του Indian Wells Masters. Ο 27χρονος Αργεντινός πρωταθλητής, που από τη νίκη το 2009 στο «U.S. Open», κατρακύλησε, λόγω σοβαρού τραυματισμού, στην 141η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, νιώθει αναγεννημένος:

«Πραγματικά δεν πίστευα πως θα κατάφερνα να κερδίσω τον Νόβακ. Επαιξα, όμως, καταπληκτικά και τα κατάφερα. Είναι μεγάλη στιγμή για την καριέρα μου. Νιώθω πως άφησα οριστικά πίσω μου, όλα τα προβλήματα των τελευταίων μηνών, και αναγεννήθηκα αγωνιστικά.»



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top