Λαβιλενί: «Θέλω το χρυσό μετάλλιο κάθε φορά»

Θέλει να μείνει για πάντα μεταξύ των «μεγάλων» του κλασικού αθλητισμού

Ένα ακόμη εξαιρετικό ρεκόρ εκτός όλων των άλλων- κατέχει ο Ρενό Λαβιλενί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στίβου και στο Άμστερνταμ θέλει να το επεκτείνει ώστε να μείνει για πάντα μεταξύ των «μεγάλων» του κλασικού αθλητισμού.

Ο Γάλλος επικοντιστής έχει συμμετάσχει σε επτά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανοικτού και κλειστού στίβου- και σε όλα έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Ήρθε η ώρα για το 8ο; Είναι το πιο πιθανό, καθώς αύριο είναι ο προκριματικός και την Παρασκευή ο τελικός, με τις ευχές όλων των Ελλήνων εκεί να βρίσκονται και οι δικοί μας Κώστας Φιλιππίδης και Δημήτρης Πατσουκάκης.

Μάλιστα, πριν ακόμη φθάσει στο Άμστερνταμ ο 29χρονος Λαβιλενί, έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα: «Θα μετάσχω στο Άμστερνταμ με στόχο να φέρω άλλο ένα χρυσό μετάλλιο. Έχω πολλά, αλλά μου αρέσει να κερδίζω κάθε φορά ένα χρυσό μετάλλιο. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προσφέρει μεγάλο ανταγωνισμό στο αγώνισμα του επί κοντώ... και δεν θέλω να χάσω. Δεν με νοιάζει για το ύψος. Θέλω μόνο το χρυσό μετάλλιο. Ακόμα κι αν κερδίσω με 5.80μ θα είμαι ευτυχής».

Στις προηγούμενες συμμετοχές του στις διοργανώσεις του ανοικτού, ο Γάλλος άλτης είχε επικρατήσει στη Βαρκελώνη το 2010 με 5.85μ, στο Ελσίνκι το 2012 με 5.97μ και στη Ζυρίχη το 2014 με 5.90μ.

Την φετινή χρονιά που το πρόγραμμά του περιλαμβάνει και Ολυμπιακούς Αγώνες, φορμαρίστηκε σχετικά αργά και πέτυχε την κορυφαία επίδοση για το 2016 στον κόσμο στις 26 Ιουνίου με 5.95μ, στους αγώνες του εθνικού πρωταθλήματος.