Ο Φέντερερ δηλώνει «παρών» για 5η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Επιστρέφει μετά από 20 χρόνια η Χίνγκις!

Ο Φέντερερ δηλώνει «παρών» για 5η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Με επικεφαλής τον Ρότζερ Φέντερερ και με την Μαρτίνα Χίνγκις να επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 20 (!) χρόνια, θα παραταχθεί η ομάδα τένις της Ελβετίας στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, που θα διεξαχθεί από τις 5 μέχρι τις 21 Αυγούστου στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο.

Ο Φέντερερ που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, θα δώσει το «παρών» σε Ολυμπιακούς Αγώνες για 5η φορά στην πλούσια καριέρα του. Η αρχή, έγινε το 2000 στο Σίδνεϊ, ενώ τόσο στην Αθήνα (2004), όσο και στο Πεκίνο (2008), ο 35χρονος, πλέον, πρωταθλητής ήταν ο σημαιοφόρος της ελβετικής Ολυμπιακής ομάδας. Μάλιστα, στην διοργάνωση της κινεζικής πρωτεύουσας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό με συμπαίκτη τον Σταν Βαβρίνκα, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, στην διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Λονδίνο, πήρε το αργυρό μετάλλιο, μετά την ήττα του στον τελικό, από τον Σκωτσέζο, Αντι Μάρεϊ.

Στους Αγώνες του Ρίο, οι Φέντερερ και Βαβρίνκα, θα συμμετάσχουν στο μονό, ενώ στο διπλό θα συνθέσουν την ελβετική ομάδα, ενώ αντίστοιχα στο μονό των γυναικών, θα αγωνιστούν οι Μπελίντα Μπέντσιτς και Τίμεα Μπατσίνζκι. Ιδιαίτερη μνεία, ωστόσο, αξίζει να γίνει στην 35χρονη, Μαρτίνα Χίνγκις, που επιστρέφει στην κορυφαία διοργάνωση μετά από 20 χρόνια και την διοργάνωση της Ατλάντα, καθώς η διάσημη Ελβετίδα, θα παίξει στο διπλό με την Μπέντσιτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top