Στο «σφυρί» έβγαλε ο Πελέ το τρόπαιο από το Μουντιάλ του 1970- Δείτε πόσο πουλήθηκε

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου ''ξεφορτώνεται''τα πανάκριβα αναμνηστικά του

Στο «σφυρί» έβγαλε ο Πελέ το τρόπαιο από το Μουντιάλ του 1970- Δείτε πόσο πουλήθηκε
Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου πουλάει τα ασημικά του. Ο Πελέ βγάζει σε πλειστηριασμό όλα τα αναμνηστικά και τα βραβεία που κατέκτησε τα χρόνια της ποδοσφαιρικής του δόξας αλλά και όταν ήταν πρεσβευτής ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Μέχρι στιγμής ο λόγος που ο 75χρονος θρύλος του ποδοσφαίρου επέλεξε να βγάλει στο «σφυρί» την συλλογή του παραμένει άγνωστος.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που τέθηκαν προς πώληση από την εταιρεία Julien's Auction με έδρα το Μπέβερλι Χιλς που έχει αναλάβει τα διαδικαστικά του πλειστηριασμού, ο οποίος έγινε στο Λονδίνο, είναι μοναδικά ποδοσφαιρικά αντικείμενα: ένα αντίγραφο του Ζιλ Ριμέ το οποίο απονεμήθηκε στον Πελέ μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1970 έφτασε τα 464.000 δολάρια.
πρλρ.jpg



«Έχοντας δώρισε ένα σημαντικό μέρος της συλλογής μου στην πόλη του Σάντος, έχω αποφασίσει να επιτρέψει στους οπαδούς και συλλέκτες να αποκτήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας μου”, είχε τονίσει ο Πελέ, που έχει σκοπό να δώσει ένα μέρος του ποσού που θα βγάλει στο Πικουένο Πρίνσιπε, την μεγαλύτερη παιδιατρική κλινική της Βραζιλίας.

Το συγκεκριμένο τρόπαιο του είχε δοθεί από την ίδια την FIFA, σε συνεργασία με την μεξικανική κυβέρνηση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top