Ο Τζόκοβιτς έκανε την ανατροπή: Πήρε το Ρολάν Γκαρός και έγραψε ιστορία στο Παρί��ι!

Αν και έχασε στο πρώτο σετ, στο τέλος κατάφερε να νικήσει με 3-1 τον Άντι Μάρεϊ

Ο Τζόκοβιτς έκανε την ανατροπή: Πήρε το Ρολάν Γκαρός και έγραψε ιστορία στο Παρίσι!

​Μπορεί το παιχνίδι να ξεκίνησε στραβά για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά στο τέλος ο Σέρβος παίκτης του τένις κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να νικήσει με 3-1 τον Άντι Μάρεϊ, κατακτώντας το μοναδικό Grand Slam που έλειπε από την συλλογή του.

Έτσι ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έγραψε Ιστορία, καθώς κατάφερε να κατακτήσει διαδοχικά και τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά (Γουίμπλεντον, Όπεν Αυστραλίας, Αμερικής και Ρολάν Γκαρός) και μπήκε στο «κλειστό κλαμπ» των αθλητών (Ροντ Λέιβερ, Αντρέ Άγκασι, Ρότζερ Φέντερερ και Ραφάελ Ναδάλ) που το έχουν πετύχει.

Να σημειώσουμε, πως αυτός ήταν ο 20ος τελικός Γκραν Σλαμ στην καριέρα του Σέρβου (πιάνοντας στη 2η θέση τον Ραφαέλ Ναδάλ). Αφού αρχικά αιφνιδιάστηκε, ο «Νόλε» πήρε με άνεση τα επόμενα δύο σετ (6-1, 6-2) και ανέτρεψε αρχικά την κατάσταση κόντρα στον αντίπαλό του.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, ο Τζόκοβιτς βρέθηκε να προηγείται με 5-2, ωστόσο ο Μάρεϊ έδειξε σημάδια... ζωντάνιας, μείωσε σε 5-4 όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Σέρβος πήρε το 10ο game που του εξασφάλισε το πρώτο Roland Garros της καριέρας του. Με τον τίτλο αυτό, ο Νόλε έφτασε τα 12 Grand Slam στην καριέρα του και έγινε ο 8ος τενίστας που καταφέρνει να συμπληρώσει τη συλλογή (Roland Garros, US Open, Australian Open, Wimbledon).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top