ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΡΩΝΟΥΝ! Έφτιαξαν ομάδα στο Βέλγιο και «καταπίνουν» τους τίτλους

Γνωρίστε τον...φτερωτό Ερμή FC!

​Κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Ερμής ήταν ο αγγελιοφόρος των Θεών και ο κομιστής των ψυχών στον Άδη. Μεταφερόμενοι στη σύγχρονη πραγματικότητα, ο Ερμής των Βρυξελλών(Hermes FC), η «οικογενειακή» ποδοσφαιρική ομάδα που φτερουγίζει κάθε σεζόν από κατηγορία σε κατηγορία (φέτος πανηγύρισε την γ’ κατηγορία της ερασιτεχνικής Λίγκας των Βρυξελλών) αποτελεί τα τελευταία 30 χρόνια την αθλητική ψυχή των Ελλήνων φοιτητών και μεταναστών του Βελγίου και το ιδανικό μέσο κοινωνικοποίησης για όσους αφήνουν πίσω την πατρίδα.
3.IMG_0008.jpg

Το star.gr, συνάντησε έναν από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τον Γιώργο Βουδούρη, ο οποίος αποκάλυψε πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα, την υλοποίηση της αλλά και τους μελλοντικούς στόχους.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. «Η ιδέα προέκυψε από Έλληνες φοιτητές που ήρθαν στις Βρυξέλλες το 1984. Το πάθος τους και η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο προσέλκυσε σιγά σιγά κι άλλους Έλληνες, που στελέχωσαν την ομάδα και την οργάνωσαν στα πλαίσια ερασιτεχνικού σωματείου», λέει και προσθέτει: «Η ομάδα έτσι αποτέλεσε μέσο απόδρασης από την καθημερινότητα, μέσο κοινωνικοποίησης για τους νέους που έφταναν στις Βρυξέλλες κ αφορμή για να δημιουργηθούν παρέες και δυνατές φιλίες. Αυτές οι αξίες πέρασαν και στις επόμενες γενιές. Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος η ομάδα αποφάσισε να τιμήσει τους παλαιότερουςποδοσφαιριστές/ιδρυτές ως ένδειξη σεβασμού σε ειδικές εκδηλώσεις μετά τους α��ώνες, και αφού τους έχει προσφέρει χρόνο συμμετοχής για να θυμηθούν ωραίες στιγμές. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οι "παλιοί"αποτελούν και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ομάδας χειμώνα-καλοκαίρι».

Το αμέσως επόμενο βήμα ήταν να αποφασιστεί ποιο όνομα θα έδιναν στην ομάδα. Οι φοιτητές αναζητούσαν ένα όνομα εύηχο, που να θυμίζει ελληνικό και βέβαια να προφέρεται εύκολα από τους ξένους. , εξηγεί ο μεσοεπιθετικός.«Το "Ερμής" ταίριαξε απόλυτα. Μάλιστα, λόγω των χρωμάτων, κίτρινο ��αι μπλε, αποτελούσε ουδέτερη επιλογή και για τους ίδιους τους παίκτες, οι οποίοι ήταν κατά το πλείστον Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί. Έτσι παραμερίστηκαν οιομαδικές προτιμήσεις και ο Ερμής έγινε η νέα τους ομάδα».
10000.jpg
(Ο Γιώργος Βουδούρης)


Ο Γιώργος είναι ενεργό μέλος της ομάδας από το 2008. Γυρνά για λίγο το χρόνο πίσω και μας εξιστορεί τι συνέβη και μπήκε στην ομάδα. «Μέσω παικτών μιας άλλης ομάδας, της Cyprus Bxl FC, οι οποίοι έπαιζαν και στον Ερμή, μου προτάθηκε να γίνω μέλος. Το επίπεδο ήταν καλύτερο και το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό (ερασιτεχνική κατηγορία Βρυξελλών) οπότε δέχτηκα με χαρά. Η υποδοχή μου ήταν ένθερμη και μετά από μια περίοδο προσαρμοστικότητας τα θέλω μου έδεσαν με αυτά της ομάδας. Από τότε και μέχρι σήμερα συμμετέχω ενεργά, και με τη βοήθεια των άλλων παιδιών, καταφέραμε να φτιάξουμε κάτι ωραίο».

Στη συνέχεια αναφέρει: «Από το 2013 είμαι και μέλος του Δ.Σ. της ομάδας,γεγονός που μου επιτρέπει να μπορώ να προσφέρω από διαφορετικές θέσειςστην οργάνωση της ομάδας και στις σχέσεις της με την λίγκα και τις άλλες ομάδες. Πάνω απ´ όλα όμως μπορώ και στηρίζω την προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα μας, Σταύρου Αβδούλου, ο οποίος μαζί με τον Αργύρη
Αντωνακόπουλο αφιερώνουν πάρα πολλές ώρες για να μην λείψει τίπ��τα και να είναι όλα εντάξει».

Ο «Ερμής» κατά κύριο λόγο αποτελείται από Έλληνες, ωστόσο υπάρχουν και 2-3 ξένοι παίκτες. «Οι ξένοι παίκτες που έχουμε δεν έχουν κάποια άμεση σχέση με την Ελλάδα. Είναι φίλοι κυρίως, που μετά από τόσα χρόνια νοιώθουν αναπόσπαστο μέρος της ομάδας και διακατέχονται από τα ίδια συναισθήματα. Πονάνε την ομάδα όπως και οι υπόλοιποι, καθ��ς είναι Μεσόγειοι και
ένθερμοι (κυρίως Ισπανοί και Ιταλοί). Επίσης, με τα χρόνια έχουν μάθει και λίγα ελληνικά και αυτό τους έχει βοηθήσει να ενταχθούν ευκολότερα και να αγκαλιαστούν απ´όλους».
2. IMG_0019.jpg

Οι περισσότεροι θα σκεφτούν πως όλα ξεκίνησαν, προκειμένου οι παίκτες να κάνουν το «κέφι» τους. Ο Γιώργος τους επιβεβαιώνει, αλλά παράλληλα υπογραμμίζει τι έγινε και οι στόχοι άλλαξαν.

«Όλα ξεκίνησαν για το κέφι μας αλλά γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι το επίπεδο μας ήταν καλό. Μοιραία κάθε Σάββατο (ημέρα αγώνων) κατεβαίναμε για να τα δώσουμε όλα και να κερδίσουμε. Σχεδόν όλα άλλαξαν με την άφιξη του παίκτη/προπονητή μας, Γιώργου Πάτκου. Με πολυετή παρουσία και εμπειρία στα σαλόνια της γ´ κ δ´ εθνικής κατηγορίας, πήρε τα ηνία και μας μετέτρεψε από απλή ερασιτεχνική ομάδα σε μια ομάδα με οργάνωση,προπονήσεις, με νοοτροπία νικητή και στόχους. Συνεπικουρούμενος από επίσης πάρα πολύ καλούς παίχτες, όπως οι Γιάννης Τεκελίδης, Ντόριαν Τσέτης και Κώστας Πριλίδης, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο που να κοιτάει μόνο ψηλά. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του όμως είναι ότι όλα αυτά έγιναν χτίζοντας στην παρέα και στις υγιείς φιλικές σχέσεις. Οπότε ναι, μεν οι στόχοι μας έχουν αλλάξει και παίζουνε πλέον για την νίκη, αλλά πάνω απ´ όλα παραμένουμε δεμένοι μεταξύ μας. Με αυτό το δίπτυχο ευελπιστούμε του χρόνου να πάμε ακόμα πιο ψηλά, να συνεχίσουμε να παίζου��ε ωραίο ποδόσφαιρο και γιατί όχι...να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και της 3ης κατηγορίας!»

Εκτός από ποδοσφαιρικός σύλλογος, είναι μια παρέα, μια οικογένεια και μάλιστα ελληνική. «Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως δεν έρχονται και καινούργια παιδιά. Την τελευταία διετία έχουν γίνει πολλές προσθήκες νέων παικτών, οι οποίοι έχουν δώσει πολλά στην ομάδα, η οποία με τη σειρά της τους το έχει ανταποδώσει. Δημιουργούνται υγιείς σχέσεις, επομένως ο καθένας είναι
καλοδεχούμενος και είμαστε σίγουροι ότι τα νέα παιδιά που θα θελήσουν να έρθουν θα ταιριάξουν με την ιδιοσυγκρασία μας και το χαρακτήρα μας»,σπεύδει να υπογραμμίσει.
5.12931259.jpg

«Επίσης, η ομάδα όντας ερασιτεχνική, είναι αυτοδιαχειριζόμενη, καλύπτοντας τις ανάγκες της από ιδίους πόρους κυρίως μέσω εισφορών ενεργών παικτών-μελών και χορηγιών. Είναι λοιπόν το μεράκι που υπερισχύει γι' αυτό και δεν νοιώθουμε ότι λειτουργούμε ως αθλητικός σύλλογος, αλλά περισσότερο σαν παρέα», επισημαίνει κλείνοντας.

Το ρόστερ αποτελείται από τους: Αντωνακόπουλος, Αγγελάκης, Δανιήλ, Δελλόπουλος, Ντιόριο, Φωτιάδης, Φραγκιουδάκης, Φρίντι, Γκόγκος, Καιάφας, Λάιος, Λεοντίου, Μεχάζ, Νικολιάν, Νούλης, Νυχάς, Βισβάρδης, Βουδούρης, Τσέτης Κ., Τσέτης Ν., Τεκελίδης, Σταυράκης, Πριλίδης, Σεβερης, Σφυρόερας, Μαυράκος, Πάτκος.

Όπως αναφέραμε παραπάνω ο «Ερμής» είναι μια δεμένη οικογένεια-παρέα, γι’ αυτό και όποιος αγαπά το ποδόσφαιρο -και βρίσκεται στις Βρυξέλλες- μπορεί να γίνει μέλος του. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο https://www.facebook.com/hermesfc/?fref=ts με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από Nyx Clips.

Ρεπορτάζ:Μίτση Σκέντζου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top