Απίστευτη «γκάφα» κόστισε στην Εθνική τον «μηδενισμό» της στον ματς με την Τουρκία

Διαβάστε την απόφαση της FIFA

Απίστευτη «γκάφα» κόστισε στην Εθνική τον «μηδενισμό» της στον ματς με την Τουρκία

Γκάφα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία! Στο φιλικό της Εθνικής με την Τουρκία στις 17 Νοεμβρίου, ο Μίχαελ Σκίμπε χρησιμοποίησε τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος είχε μπει στο ματς στο 70ό λεπτό στη θέση του Κώστα Μήτρογλου.

Ο Ελληνοαυστραλός, ο οποίος αποφάσισε τελικά να παίζει για την εθνική ομάδα της Αυστραλίας, είχε αγωνιστεί δύο φορές με την Εθνική Νέων των "καγκουρό" και ως εκ τούτου δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Λίγους μήνες μετά, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως το παιχνίδι (το οποίο είχε λήξει ισόπαλο 0-0) κατακυρώνεται στην Τουρκία με 3-0 και επιπλέον η ΕΠΟ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, η οποία την θεωρεί υπεύθυνη για τη μη τήρηση του άρθρου 55, παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ FIFA

"Η ελληνικής ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμωρήθηκε από τη FIFA για λάθος χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή σε φιλικό απέναντι στη�� Τουρκία, στις 17 Νοεμβρίου. Χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα να κληθεί.

Το ματς κατακυρώνεται στην Τουρκία με 3-0 και επιπλέον η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμωρείται με πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, η οποία την θεωρεί υπεύθυνη για τη μη τήρηση του άρθρου 55, παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Η τιμωρία συνδέεται με τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος συμμετείχε σε επίσημη διοργάνωση με την ομάδα νέων της εθνικής Αυστραλίας. Συμμετείχε στο φιλικό πριν η ΕΠΟ αιτηθεί προηγουμένως απόφαση για αλλαγή, όπως ορίζουν τα άρθρα 5. παρ. 8 των κανονισμών 1 και 3".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top