Σπουδαία εμφάνιση στο επί κοντώ για την Στεφανίδη-''Πέταξε'' στα 4.65μ.

Υπερθέαμε στο Σύνταγμα

Σπουδαία εμφάνιση στο επί κοντώ για την Στεφανίδη-
Σπουδαία εμφάνιση και την πρώτη φετινή παρουσία της επί ελληνικού εδάφους που συνδύασε με νίκη πραγματοποίησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο «4ο Athens Street Pole Vault» που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στην πλατεία Συντάγματος.

Η 26χρονη αθλήτρια, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόρτλαντ, υπερέβη τα 4.65μ, ενώ απέτυχε –λόγω και του αέρα- να σημειώσει νέο φετινό ατομικό ρεκόρ με 4.74μ. Την 2η θέση πήρε η Ρομπέιλις Πεϊνάδο από τη Βενεζουέλα με 4.50μ και την 3η η Τσέχα Γιρίνα Πτατσνικοβά με 4.40μ.

Η Στεφανίδη, η οποία δείχνει να διανύει μία ακόμη καλή σεζόν, μένοντας σταθερή σε μεγάλα ύψη, ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.40μ που πέρασε με την πρώτη, άφησε τα 4.55μ, ενώ υπερέβη επίσης με την πρώτη προσπάθεια τα 4.55μ και 4.65μ.

«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την παρουσία του στον αγώνα, δυστυχώς ο αέρας δεν μου επέτρεψε να βελτιώσω το ατομικό ρεκόρ για φέτος. Ένιωθα ότι με πετούσε ο διάδρομος κι έχανα τη φορά μου, αφού ακόμα βρίσκομαι σε περίοδο προετοιμασίας και δεν βρίσκομαι ακόμη στην κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση» είπε η Στεφανίδη.

Η Πεϊνάδο με το 4.50μ σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ κι έπιασε το όριο για το Ρίο, ενώ ήταν άτυχη στην 3η προσπάθειά της στα 4.65μ, όταν έσπασε το κοντάρι κι ευτυχώς γλύτωσε τα χειρότερα με ενδεχόμενο τραυματισμό της.

Η έμπειρη Τσέχα Γιρίνα Πτατσνικοβά πήρε την 3η θέση με 4.40μ, ενώ ακολούθησαν με 4.30μ η Βελγίδα Κλοέ Ανρί (4η), η Γερμανίδα Καταρίνα Μπάουερ (5η) και η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη (6η).

Η Λεδάκη ξεκίνησε με άκυρη προσπάθεια στα 3.95μ, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να ξεπεράσει το ύψος, όπως στη συνέχεια και τα 4.10μ, 4.20μ, 4,30μ, κι έδειξε ότι μπορεί να κάνει μεγαλύτερα άλματα, αφού ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε την περσινή σεζόν.

«Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ, συγχαρητήρια στον ΣΕΓΑΣ για τη διοργάνωση. Θέλω να πιάσω ��ο όριο για το Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ και τους Ολυμπιακούς του Ρίο» είπε η 28χρονη αθλήτρια που κατετάγη 6η.

Η 20χρονη Κλαούντια Ελένη Πόλακ υπερέβη τα 3.95μ και βελτίωσε κατά 15 εκατοστά το ατομικό ρεκόρ της, ενώ η κορασίδα (16 ετών) Μυρτώ Κασσωτάκη δεν κατάφερε να περάσει τα 3.80μ.

Τα αποτελέσματα:
1. Κατερίνα Στεφανίδη 4.65μ
2. Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) 4.50μ
3. Γιρίνα Πτατσνικοβά (Τσεχία) 4.40μ
4. Κλοέ Ανρί (Βέλγιο) 4.30μ
5. Καταρίνα Μπάουερ (Γερμανία) 4.30μ
6. Στέλλα Λεδάκη 4.30μ
7. Κλαούντια Ελένη Πόλακ 3.95μ
-. Μυρτώ Κασσωτάκη Άκυρη Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top