ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ στιγμές!Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα

Λαμπαδηδρόμος ήταν ο 27χρονος Σύρος Ibrahim Al Hussein

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ στιγμές!Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα
Ιδιαιτέρως φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα το απόγευμα της Μ. Τρίτης, όταν η Ολυμπιακή Φλόγα βρέθηκε στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, στον Ελαιώνα.

Εκεί ο 27χρονος λαμπαδηδρόμος, Ibrahim Al Hussein από την Συρία που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και έτρεξε ως Λαμπαδηδρόμος, στέλνοντας μήνυμα στήριξης των ανθρώπων που άφησαν την πατρίδα τους λόγω του πολέμου σε αναζήτηση ενός καλύτερου και πιο ασφαλούς μέλλοντος.

Ο Σύρος, μιλώντας μετά σε εκατοντάδες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο που έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για αυτή τη συμβολική στιγμή, είπε: «Επί 22 χρόνια κάνω αθλητισμό, αλλά αυτή η στιγμή ήταν η κορυφαία για μένα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες για την τιμή που μου έκαναν και θέλω να τους πω ότι νιώθω και εγώ Έλληνας και ίσως να πάρω μέρος και στους Ολυμπιακούς με την Ελλάδα. Αυτό που θέλω να πω στους πρόσφυγες είναι ότι όπως κι εγώ, έτσι μπορούν κι εκείνοι να συνεχίσουν τη ζωή τους και να κάνουν πολλά πράγματα.»

16547231.jpg
Συνεχώς στο πλευρό του ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που δήλωσε: «Είναι μία μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπισμό και τους πρόσφυγες. Ο συμβολισμός της κίνησης να μεταφέρει ο Ibrahim την Ολυμπιακή Φλόγα στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για το δράμα αυτών των ανθρώπων. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ που αποδέχθηκε την πρόταση μας να είναι ένας πρόσφυγας Λαμπαδηδρόμος, μεταφέροντας το ύψιστο σύμβολο του Ολυμπισμού.»

Στη συνέχεια η Λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε στην Αθήνα, με ειδική Τελετή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ η ΠΡΩΘΙΕΡΕΙΑ Κατερίνα Λέχου στην τελετή αφή�� της Ολυμπιακής Φλόγας!


Ο Μαραθώνας υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟ από την τελετή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top