Στιγμές αγωνίας για τον Πιστόριους: Στις 13 Ιουνίου κρίνεται το μέλλον του!

Τι ποινή θα επιβληθεί στον παραολυμπιονίκη;

Στιγμές αγωνίας για τον Πιστόριους: Στις 13 Ιουνίου κρίνεται το μέλλον του!
Για ακόμα μία φορά η προσοχή όλων θα στραφεί στον Όσκαρ Πιστόριους, καθώς η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη αποφάσισε να μεταθέσει για τις 13 Ιουνίου τη διαδικασία προσδιορισμού της ποινής που θα του επιβληθεί.

«Η υπόθεση μετατίθεται στις 13 Ιουνίου. Οι συνεδριάσεις θα διεξαχθούν μέχρι τις 17 Ιουνίου», ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου της Πρετόρια, κατά το πέρας της σημερινής σύντομης συνεδρίασης που έγινε παρουσία του αθλητή.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μετά την απόρριψη της έφεσής του, ο γνωστός παραολυμπιονίκης δεν μπορεί να προσβάλει νομικά την καταδίκη του για τον φόνο της φίλης του στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της κάθειρξης τουλάχιστον 15 ετών για την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο 28χρονος Πιστόριους είχε πυροβολήσει και σκοτώσει το άτυχο μοντέλο, αλλά απέδωσε την κίνησή του αυτή σε τραγικό λάθος και το δικαστήριο αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του πως την πέρασε για διαρρήκτη.

Για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε αρχικά σε φυλάκιση πέντε ετών για εξ αμελείας δολοφονία της φίλης του, αποφυλακίστηκε μετά από ένα χρόνο, αλλά η εισαγγελία άσκησε έφεση και η εναντίον του κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με το δίκαιο της Νότιας Αφρικής, η δικαιοσύνη ανακοινώνει πρώτα την ετυμηγορία της και στη συνέχεια προσδιορίζει την ποινή που επιβάλλεται στον καταδικασθέντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποφυλακίζεται στις 20 Οκτωβρίου ο Όσκαρ Πιστόριους


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top