ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ το Grexit- Κεκλεισμένων των θυρών και με ξένο διαιτητή ο τελικός του Κυ��έλλου

Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής

​Μετά την ενημέρωση που έκανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, για την εξέλιξη των συνομιλιών του με τις διεθνείς συνομοσπονδίες του ποδοσφαίρου ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, προέβη στην εξής δήλωση:

«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την κατάληξη των συζητήσεων με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες, μια και σήμερα είχαμε την καταληκτική συζήτηση μαζί τους.
Κατ’ αρχάς η ΕΠΟ δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες ώρες θα ανακαλέσει την προσφυγή που έχει ασκήσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την ακύρωση της απόφασης για διακοπή του Κυπέλλου και θα μας κοινοποιήσει το δικόγραφο παραίτησης.
Ακολούθως, η ΕΠΟ θα υποβάλει αίτημα για την ανάκληση της απόφασης της οριστικής διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδας.
Από την πλευρά της η ΦΙΦΑ δεσμεύτηκε ότι από την 18η Απριλίου, δηλαδή από την ερχόμενη Δευτέρα, ως την Τετάρτη το αργότερο, αντιπροσωπεία της θα έρθει στην Ελλάδα και θα μελετήσει το πώς θα εναρμονιστεί το καταστατικό της ΕΠΟ, καθώς και όλοι οι κανονισμοί συμπεριλαμβανομένου του κανονισμού λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας, των Πειθαρχικών Οργάνων και της Διαιτησίας.
Επίσης η ΦΙΦΑ δεσμεύτηκε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα επιληφθεί άμεσα του θέματος παραπομπής των παραγόντων -στελεχών και διαιτητών που εμπλέκονται στην κακουργηματική υπόθεση, που συνηθίζεται να επιγράφεται ως «εγκληματική οργάνωση». Κι αυτό διότι πρέπει να ρυθμιστούν ορισμένα θέματα, τα οποία γνωρίζετε πολύ καλά, μια και η ΕΠΟ είχε φροντίσει να αποκλείσει από τον έλεγχο των αδικημάτων που έχουν τελεστεί πριν από το 2014. Η ΦΙΦΑ επίσης δεσμεύτηκε να αποστείλει εγγράφως όσα συμφωνήσαμε μέχρι την Πέμπτη, ενώ ήδη μας είπαν ότι είναι πιθανόν και νωρίτερα. Σε αυτήν την περίπτωση και αφού λάβουμε γραπτά τις δεσμε��σεις που θέλουμε, η ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύεται με τη σειρά της, να επιτρέψει τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένα από τα ζητήματα τα οποία διαλαμβάνονταν στην απόφαση που είχε εκδοθ��ί, πλέον ικανοποιούνται και υπό την προϋπόθεση ότι ο τελικός θα γίνει ή κεκλεισμένων των θυρών ή με παρουσία μαθητών και σε κάθε περίπτωση με ξένο διαιτητή!
Θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για την εμπλοκή των Διεθνών Συνομοσπονδιών, για τον εποικοδομητικό ρόλο που αυτές έπαιξαν και για το γεγονός ότι όσα ζητούσαμε επί μονίμου βάσεως εδώ και ένα χρόνο θα υλοποιηθούν πλέον άμεσα με τη δική τους συνδρομή. Το μόνο που με στενοχωρεί είναι το γεγονός ότι όλα αυτά θα υλοποιηθούν υπό ένα καθεστώς έντασης και κρίσης εξαιτίας της στάσης της ΕΠΟ, αν και η η ελληνική Κυβέρνηση ζητούσε μετ’ επιτάσεως την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ, καθώς και όλων των σχετικών κανονισμών και οργ��νων της, σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα.
Επομένως θέλω να ελπίζω ότι η νέα ποδοσφαιρική χρονιά, αν όλα γίνουν όπως πρέπει, και το πιστεύω ότι θα γίνουν, γιατί πλέον είναι δεδομένη η εμπλοκή των διεθνών Συνομοσπονδιών, μπορεί να είναι μια χρονιά τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σε ερώτηση για το αν ικανοποιείται η Κυβέρνηση από αυτή τη συμφωνία ο κ. Κοντονής απάντησε: «Μας ικανοποιεί γιατί ενεργοποιείται η νομική διαδικασία και θα υπάρξουν πλέον άμεσα παραπομπές όλων όσων εμπλέκονται σε σοβαρά ποινικά αδικήματα. Η Επιτροπή Δεοντολογίας μόλις λειτουργήσει σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα, θα μπορεί να επιλαμβάνεται και σε ζητήματα ηθικής τάξης κάτι που έχει σ��μβεί σε αντίστοιχες υποθέσεις με υψηλά μάλιστα στελέχη της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Και όπως έχω ξαναπεί, η ελληνική Κυβέρνηση θέλει το ίδιο το ποδόσφαιρο να προχωρήσει στη διαδικασία της αυτοκάθαρσης, όπως αυτή θα επιλεγεί από τις διεθνείς Συνομοσπονδίες».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top